miercuri, 26 noiembrie 2014

26, Miercuri - 1

Zidire, seara
Predică, Efeseni 5:1-14, mesaj transmis prin Nelu Zărnescu Descarcă MP3
...
Efeseni 5:1 Urmați, dar, pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți. 5:2 Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos și ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu. 5:3 Curvia sau orice alt fel de necurăție, sau lăcomia de avere nici să nu fie pomenite între voi, așa cum se cuvine unor sfinți. 5:4 Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste care nu sunt cuviincioase; ci mai degrabă cuvinte de mulțumire. 5:5 Căci știți bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moștenire în Împărăția lui Hristos și a lui Dumnezeu. 5:6 Nimeni să nu vă înșele cu vorbe deșarte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători. 5:7 Să nu vă întovărășiți, dar, deloc cu ei. 5:8 Odinioară erați întuneric; dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii. 5:9 Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire și în adevăr. 5:10 Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului 5:11 și nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiți-le. 5:12 Căci e rușine numai să spunem ce fac ei în ascuns. 5:13 Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală; pentru că ceea ce scoate totul la iveală este lumina. 5:14 De aceea zice: „Deșteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morți, și Hristos te va lumina.”
Ca să-l urmezi pe Domnul Isus Hristos trebuie să trăiești în dragoste.
Copiii vor face ceea ce fac părinții lor. Umblarea în dragoste nu este un concept abstract, ci se aplică și în familie. Experiența umblării în dragoste este în personală, familială și în părtășie cu frații.
Matei 5:48 Voi fiți, dar, desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit.
Să fi ca și Hristos - poezie.
Romani 12:21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.
Cei care fac răul nu vor moșteni Împărăția.
Vorbire cu har.
Efeseni 5:8 Odinioară erați întuneric; dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii.
Efeseni 5:10 Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului 5:11 și nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiți-le.
Cred că este vorba de oameni din Biserică, nu despre cei de afară. N-au vegheat, au alunecat și fac fapte neroditoare. Dacă nu descoperi pe față înseamnă că te-ai unit cu el.
Efeseni 5:9 Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire și în adevăr.
Proverbe 19:22 Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui;
Lumina este lipsa întunericului și invers.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu