miercuri, 26 noiembrie 2014

26, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Efeseni 5:1-14, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
Efes era un oraș cu multă vrăjitorie. O lucrare autentică la Efes (de mântuire).
La Efes rămâne o problemă mare: părăsirea dragostei dintâi.
Apocalipsa 2:1 Îngerului Bisericii din Efes scrie-i: „Iată ce zice Cel ce ține cele șapte stele în mâna dreaptă și Cel ce umblă prin mijlocul celor șapte sfeșnice de aur:  2:2 „Știu faptele tale, osteneala ta și răbdarea ta, și că nu poți suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei ce zic că sunt apostoli, și nu sunt, și i-ai găsit mincinoși.  2:3 Știu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui Meu și că n-ai obosit.  2:4 Dar ce am împotriva ta este că ți-ai părăsit dragostea dintâi.
Unii explică că este entuziasmul de la începutul credinței dar alții, Pavel spune că este urmarea pildei Domnului Isus în dragoste.
Biserica trebuie să depună o mărturie care să poată fi înțeleasă pe calea aceasta a simțurilor.
Verbul esențial, la partea practică, este umblarea.
Umblarea Bisericii este partea care aduce mărturie. Cei de afară nu pot vedea lucrurile de sus și binecuvântările decât prin umblare.
Efeseni 4:25 De aceea, lăsați-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora.  4:26 „Mâniați-vă, și nu păcătuiți.” Să n-apună soarele peste mânia voastră  4:27 și să nu dați prilej diavolului.
Psalmi 4:4 Cutremurați-vă, și nu păcătuiți!
Să nu ne mințim unii pe alții. Fățărnicia înseamnă minciună. Aceasta trebuie să ne cutremure, "Cutremurați-vă și nu păcătuiți".
Apare în fiecare dintre oamenii credincioși această lucrare, Duhul Sfânt poate să producă un conflict interior, te înștiințează înainte să păcătuiești dar și după ce păcătuiești. Și de aceea să nu apună soarele peste acest cutremur. Apare o neliniște a omului care se știe vinovat și a păcătuit împotriva lui Dumnezeu.
"Cutremurați-vă și nu păcătuiți" este mai degrabă.
Sunt unii frați care încearcă să spună că există o mânie permisă, dar este riscant: "orice mânie să dispară", ... Orice mânie ... Să piară din mijlocul vostru (Efeseni 4:31). Dacă soarele apune peste această cutremurare, cel rău are câștig de la tine.
"Cutremurați-vă, și nu păcătuiți!" (Psalmi 4:4)
Păcatul acesta al adulterului vine pe fondul acesta al dragostei dar este o trădare a partenerului de viață.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu