miercuri, 6 mai 2015

6, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Efeseni, mesaj transmis prin Andrei Mîrza Descarcă MP3
...
Biblia ar trebui să ne fie cea mai dragă carte!
Versete de aur.
Efeseni 1:3 Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat …
Un Dumnezeu al reciprocității.
Efeseni 1:7 În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său 1:13 Și voi, după ce ați auzit Cuvântul adevărului , ați crezut în El și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit 1:14 și care este o arvună …
Efeseni 1:19 și care este față de noi, credincioșii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui,
Efeseni 2:1 Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre 2:4 Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, 2:5 măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos .
Efeseni 2:8 Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. 2:9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
Efeseni 3:12 În El avem, prin credința în El, slobozenia și apropierea de Dumnezeu cu încredere.
Efeseni 3:18 să puteți pricepe împreună cu toți sfinții care este lărgimea, lungimea, adâncimea și înălțimea; 3:19 și să cunoașteți dragostea lui Hristos care întrece orice cunoștință, ca să ajungeți plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.
Efeseni 4:13 până vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălțimea staturii plinătății lui Hristos; 4:14 ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire;
Efeseni 5:1 Urmați, dar, pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți. 5:2 Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos și ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu. 5:18 Nu vă îmbătați de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiți plini de Duh. 5:19 Vorbiți între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, și cântați și aduceți din toată inima laudă Domnului.
Efeseni 6:10 Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui. 6:11 Îmbrăcați-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului.
Efeseni 4:31 Orice amărăciune, orice iuțeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
Pacea, harul și dragostea.
Efeseni 1:2 Har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos. 6:23 Pace, fraților, și dragoste împreună cu credința din partea lui Dumnezeu Tatăl și din partea Domnului Isus Hristos!
"Doamne, mărește-ne credința!"
Cât de importantă este credința!
"Mai bun este sfârșitul unui lucru decât începerea lui". (Eclesiastul)
Metafore pe care le folosește apostolul Pavel: ca un trup; ca un om nou; ca o patrie; ca o casă a lui Dumnezeu; ca un șantier sau ca un templu în construcție ( Efeseni 5:27 ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană.) ; un lăcaș al lui Dumnezeu; ca o mireasă.
Cum ar trebui să fie Biserica noastră?
Să fie o Biserică vie.
Dar cel mai potrivit atribut al Bisericii este să fie sănătoasă. Ce înseamnă o Biserică sănătoasă?
Este o Biserică perfectă? Nu.
Este o Biserică matură? Nu obligatoriu, dar care crește să ajungă la maturitate.
Este nevoie ca frații să fie sănătoși în credință, toți evlavioși fie bătrâni fie tineri.
Este nevoie de relații sănătoase între membrii adunării.
Este nevoie de acțiuni sănătoase.
Într-o biserică sănătoasă Domnul va fi slăvit.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu