sâmbătă, 20 iunie 2015

20, Sâmbătă - 2

Conferință, dimineața
Predică, Neemia 9, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
Starea oamenilor din Babilon a fost o stare de disciplinare. Și au venit înaintea Domnului și și-au exprimat pocăința. Și Domnul a primit pocăința lor.
Era Sărbătoarea corturilor, era luna iertării. Luna a șaptea.
La noi cei din har iertarea vine la secundă.
Deuteronomul 15:1 La fiecare șapte ani, să dai iertare. 15:2 Și iată cum se va face iertarea. Când se va vesti iertarea în cinstea Domnului, orice creditor, care va fi împrumutat pe aproapele său, să-I ierte împrumutul, să nu silească pe aproapele său și pe fratele său să-I plătească datoria.
Deuteronomul 31:10 Moise le-a dat porunca aceasta: „La fiecare șapte ani, pe vremea anului iertării, la sărbătoarea Corturilor, 31:11 când tot Israelul va veni să se înfățișeze înaintea Domnului Dumnezeului tău în locul pe care-l va alege El, să citești Legea aceasta înaintea întregului Israel, în auzul lor.
Inaugurarea Templului de la Ierusalim s-a făcut tot în luna a șaptea.
Neemia 9:7 Tu, Doamne Dumnezeule, ai ales pe Avram, l-ai scos din Ur din Haldeea și i-ai pus numele Avraam. 9:8 Tu ai găsit inima lui credincioasă înaintea Ta, ai făcut legământ cu el și ai făgăduit că vei da seminței lui țara canaaniților, hetiților, amoriților, fereziților, iebusiților și ghirgasiților. Și Ți-ai ținut cuvântul, căci ești drept.
Există trei iertări: 1) conflictul dintre doi frați și dăm mână cu el, o mască; 2) vi la adunare și îi vorbești frumos, dar în inima ta n-ai fi vrut să-l vezi; 3) îl vezi pe fratele tău și îi spui că vrei să treci pe la el.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu