sâmbătă, 20 iunie 2015

20, Sâmbătă - 7

Conferință, dimineața
Predică, Neemia 9, 25 de acțiuni ale lui Dumnezeu, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
25 de acțiuni ale lui Dumnezeu
Neemia 9:6 Tu, Doamne, numai Tu ai făcut cerurile, cerurile cerurilor și toată oștirea lor, și pământul cu tot ce este pe el, mările cu tot ce cuprind ele. Tu dai viață …. 9:7 Tu, Doamne Dumnezeule, ai ales pe Avram, … 9:8 Tu ai găsit … ai făcut legământ cu el și ai făgăduit … Și Ți-ai ținut cuvântul, … 9:9 Tu ai văzut …
Etc.
Dar ce face omul? Versetul 16 și 17
6 lucruri pe care le face omul.
Neemia 9:16 Dar părinții noștri s-au îngâmfat și și-au înțepenit grumazul. N-au urmat poruncile Tale, 9:17 n-au vrut să asculte și au dat uitării minunile pe care le făcuseși pentru ei. Și-au înțepenit grumazul; și, în răzvrătirea lor, și-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor.
Dar ce face Dumnezeu?
Neemia 9:17 Dar Tu, Tu ești un Dumnezeu gata să ierți, îndurător și milostiv, încet la mânie și bogat în bunătate. Și nu i-ai părăsit,
Deci încă 16 acțiuni ale lui Dumnezeu.
Dar omul
Neemia 9:26 Totuși ei s-au răsculat și s-au răzvrătit împotriva Ta. Au aruncat Legea Ta la spatele lor, au ucis pe prorocii Tăi, care-I rugau fierbinte să se întoarcă la Tine, și s-au dedat la mari ocări față de Tine.
Dar Dumnezeu intervine cu disciplinarea Lui.
Neemia 9:27 Atunci i-ai lăsat în mâinile vrăjmașilor lor, care i-au apăsat. Dar, în vremea necazului lor, au strigat către Tine; și Tu i-ai auzit de la înălțimea cerurilor și, în îndurarea Ta cea mare, le-ai dat izbăvitori, care i-au scăpat din mâinile vrăjmașilor lor.
Acest contrast în relația lui Dumnezeu cu oameni aleși de El.
Tabloul acesta te zdrobește!
Cărțile proorocilor Hagai, Zaharia, Maleahi arată cât de puțin a ținut pocăința lor.
Fără harul Tău și fără pocăință nu pot merge mai departe.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu