miercuri, 16 septembrie 2015

16, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Filipeni 2:26,27,30; 3:1-3, mesaj transmis prin Victoraș Toculeț Descarcă MP3
...
Sensibilitatea apostolului Pavel.
Filipeni 2:26 Căci dorea fierbinte să vă vadă pe toți; și era foarte mâhnit, pentru că aflaserăți că a fost bolnav. 2:30 Căci pentru lucrul lui Hristos a fost el aproape de moarte și și-a pus viața în joc, ca să împlinească ce lipsea slujbei voastre pentru mine.
Romani 5:3 Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre; căci știm că necazul aduce răbdare,
Filipeni 2:27 Ce-i drept, a fost bolnav și foarte aproape de moarte, dar Dumnezeu a avut milă de el. Și nu numai de el, ci și de mine, ca să n-am întristare peste întristare.
Neemia 8:10 ... nu vă mâhniți, căci bucuria Domnului va fi tăria voastră.
Filipeni 3:1 Încolo, frații mei, bucurați-vă în Domnul...
Filipeni 3:2 Păziți-vă ...
Alegi să te bucuri pentru că este poruncă.
Este și o altă poruncă la veghere. Credinciosul este responsabil dacă este înșelat. Este o răspundere a omului, și în special a omului credincios. Credincioșii n-au justificare pentru rătăcirile în care ajung.
2 Tesaloniceni 2:11 Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună,
Bucuria în Domnul nu exclude vegherea.
Scrijilat înseamnă însemnat. Este în legătură cu religia care să înlocuiască credința.
Filipeni 3:3 Căci cei tăiați împrejur suntem noi care slujim lui Dumnezeu ...
Deuteronomul 10:16 Să vă tăiați, dar, inima împrejur și să nu vă mai înțepeniți gâtul.
Și creștinismul are religia lui exterioară.
Duhul Sfânt pecetluiește acolo unde sângele pecetluiește.
Filipeni 3:18 Căci v-am spus de multe ori, și vă mai spun și acum, plângând: sunt mulți care se poartă ca vrăjmași ai crucii lui Hristos.
Rolul Crucii este să distrugă orice pricină de laudă a firii pământești.
Legea întreține firea pământească, Legea întreține păcatul. Dar Legea evidențiază păcatul. Dar în Domnul Isus Hristos este pricina de bucurie.
Galateni 5:6 Căci, în Isus Hristos, nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur n-au vreun preț, ci credința care lucrează prin dragoste. 5:7 Voi alergați bine: cine v-a tăiat calea, ca să n-ascultați de adevăr? 5:8 Înduplecarea aceasta nu vine de la Cel ce v-a chemat. 5:9 Puțin aluat face să se dospească toată plămădeala. 5:10 Eu, cu privire la voi, am în Domnul încrederea că nu gândiți altfel. Dar cel ce vă tulbură va purta osânda, oricine ar fi el. 5:11 Cât despre mine, fraților, dacă mai propovăduiesc tăierea împrejur, de ce mai sunt prigonit? Atunci pricina de poticnire a crucii s-a dus. 5:12 Și schilodească-se odată cei ce vă tulbură! 5:13 Fraților, voi ați fost chemați la slobozenie. Numai nu faceți din slobozenie o pricină ca să trăiți pentru firea pământească, ci slujiți-vă unii altora în dragoste. 5:14 Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” 5:15 Dar, dacă vă mușcați și vă mâncați unii pe alții, luați seama să nu fiți nimiciți unii de alții.
Influența lucrătorilor răi: "vă mușcați și vă mâncați unii pe alții".
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu