duminică, 13 martie 2016

13, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Faptele apostolilor 6:8-15, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Faptele apostolilor 6:8 Ștefan era plin de har și de putere și făcea minuni și semne mari în norod. 6:9 Unii din sinagoga numită a izbăviților, a cirinenilor și a alexandrinilor, împreună cu niște iudei din Cilicia și din Asia, au început o ceartă de vorbe cu Ștefan; 6:10 dar nu puteau să stea împotriva înțelepciunii și Duhului cu care vorbea el. 6:11 Atunci au pus la cale pe niște oameni să zică: „Noi l-am auzit rostind cuvinte de hulă împotriva lui Moise și împotriva lui Dumnezeu.” 6:12 Au întărâtat norodul, pe bătrâni și pe cărturari, au năvălit asupra lui, au pus mâna pe el și l-au dus în sobor. 6:13 Au scos niște martori mincinoși care au zis: „Omul acesta nu încetează să spună cuvinte de hulă împotriva acestui Locaș Sfânt și împotriva Legii. 6:14 În adevăr, l-am auzit zicând că acest Isus din Nazaret va dărâma Locașul acesta și va schimba obiceiurile pe care ni le-a dat Moise.” 6:15 Toți cei ce ședeau în sobor s-au uitat țintă la Ștefan, și fața lui li s-a arătat ca o față de înger.
1 Petru 3:15 ... ” Fiți totdeauna gata să răspundeți oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândețe și teamă, 3:16 având un cuget curat ...
Galateni 5:19 Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: ... 5:20 ... certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide,
Cum vor mai fi dormit acești oameni știind că a murit un om datorită mărturiei mincioase pe care a depus-o?!
Exodul 4:12 Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta și te voi învăța ce vei avea de spus.”
Așa a fost învățat și Ștefan în ce avea de spus.
Romani 8:28 De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.
Faptele apostolilor 6:15 Toți cei ce ședeau în sobor s-au uitat țintă la Ștefan, și fața lui li s-a arătat ca o față de înger.
Cum se arată fața noastră?
Faptele apostolilor 6:7 Cuvântul lui Dumnezeu se răspândea tot mai mult, numărul ucenicilor se înmulțea mult în Ierusalim, și o mare mulțime de preoți veneau la credință.
Efeseni 2:8 Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. 2:9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
Isaia 53:7 Când a fost chinuit și asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie și ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu