duminică, 13 martie 2016

13, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, Faptele apostolilor 6:1-7, Cum să transformi o mare problemă o mare binecuvântare?, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Faptele apostolilor 6:1 În zilele acelea, când s-a înmulțit numărul ucenicilor, evreii care vorbeau grecește cârteau împotriva evreilor, pentru că văduvele lor erau trecute cu vederea la împărțirea ajutoarelor de toate zilele. 6:2 Cei doisprezece au adunat mulțimea ucenicilor și au zis: „Nu este potrivit pentru noi să lăsăm Cuvântul lui Dumnezeu ca să slujim la mese. 6:3 De aceea, fraților, alegeți dintre voi șapte bărbați, vorbiți de bine, plini de Duhul Sfânt și înțelepciune, pe care îi vom pune la slujba aceasta. 6:4 Iar noi vom stărui necurmat în rugăciune și în propovăduirea Cuvântului.” 6:5 Vorbirea aceasta a plăcut întregii adunări. Au ales pe Ștefan, bărbat plin de credință și de Duhul Sfânt, pe Filip, pe Prohor, pe Nicanor, pe Timon, pe Parmena și pe Nicolae, un prozelit din Antiohia. 6:6 I-au adus înaintea apostolilor, care, după ce s-au rugat, și-au pus mâinile peste ei. 6:7 Cuvântul lui Dumnezeu se răspândea tot mai mult, numărul ucenicilor se înmulțea mult în Ierusalim, și o mare mulțime de preoți veneau la credință.
Era o problemă de discriminare. "Cârteau împotriva evreilor".
Proverbe 18:19 Frații nedreptățiți sunt mai greu de câștigat decât o cetate întărită, și certurile lor sunt tot așa de greu de înlăturat ca zăvoarele unei case împărătești.
Pasajul acesta face lumină cum să ne comportăm când apare o problemă.
Ce să faci când apare o problemă?
Primul lucru: s-o ignori. Dar apostolii n-au ignorat problema.
Al doilea mod: să fugă de ea. Dar rezolvarea unei probleme este s-o confrunți.
Au ales să rezolve problema cu înțelepciune împreună cu cei implicați.
Dar nu toate problemele se rezolvă împreună cu adunarea. Într-o problemă de învățătură, Faptele apostolilor 15:6 "Apostolii și prezbiterii s-au adunat laolaltă, ca să vadă ce este de făcut."
Faptele apostolilor 6:2 ... „Nu este potrivit pentru noi ... Să fi conștient de ce e potrivit și de ce nu e potrivit pentru tine. Ei au zis în Faptele apostolilor 6:4 ... "rugăciune și în propovăduirea Cuvântului.”, că acestea sunt mai importante decât slujirea la mese. Să poți înțelege ce e potrivit pentru tine și ce nu e potrivit pentru tine!
Fiecare mădular din Biserică trebuie să-și aducă aportul său.
Să ne punem întrebarea aceasta când vrem să facem ceva: Este potrivit pentru mine ca și creștin?
Rezolvarea unui conflict se face fără a lăsa nici un pic de adversitate.
Rezolvarea unei probleme înseamnă în primul rând rezolvarea problemei de inimă.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu