sâmbătă, 27 mai 2017

27 mai 2017, Sâmbătă - 5

Conferință, prânz
Predică, Matei 24:32-33; Apocalipsa 19:1-9; Escatologia, învățătura biblică despre viitor este sursă de mângâiere pentru cel credincios: Nunta Mielului, Mileniul, starea veșnică a celor credincioși, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă fișierul audio MP3
...
Escatologia este preocuparea cu lucrurile viitoare.
Matei 24:32 De la smochin învățați pilda lui: Când îi frăgezește și înfrunzește mlădița, știți că vara este aproape.
33 Tot așa, și voi, când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul omului este aproape, este chiar la uși.
De ce să studiem escatologia?
Ca să nu ne lăsați de cel rău.
Ca să privim lucrurile acestea de pe pământ ca să fim și mai motivați să-l așteptăm pe Domnul Hristos.
Apocalipsa 19:1 După aceea, am auzit în cer ca un glas puternic de gloată multă, care zicea: „Aleluia! Ale Domnului, Dumnezeului nostru, sunt mântuirea, slava, cinstea și puterea!
2 Pentru că judecățile Lui sunt adevărate și drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pământul cu curvia ei, și a răzbunat sângele robilor Săi din mâna ei.”
3 Și au zis a doua oară: „Aleluia! Fumul ei se ridică în sus în vecii vecilor!”
4 Și cei douăzeci și patru de bătrâni și cele patru făpturi vii s-au aruncat la pământ și s-au închinat lui Dumnezeu, care ședea pe scaunul de domnie. Și au zis: „Amin! Aleluia!”
5 Și din scaunul de domnie a ieșit un glas care zicea: „Lăudați pe Dumnezeul nostru, toți robii Lui, voi, care vă temeți de El, mici și mari!”
6 Și am auzit ca un glas de gloată multă, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: „Aleluia! Domnul Dumnezeul nostru cel Atotputernic a început să împărățească.
7 Să ne bucurăm, să ne veselim și să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit
8 și i s-a dat să se îmbrace cu in subțire, strălucitor și curat.” (Inul subțire sunt faptele neprihănite ale sfinților.)
9 Apoi mi-a zis: „Scrie: ‘Ferice de cei chemați la ospățul nunții Mielului!’” Apoi mi-a zis: „Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!”
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu