duminică, 25 martie 2012

25 - Duminică, 10:45, evanghelizare

Evanghelizare, dimineaţă
Predică, Ioan 20:24-31, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3


Este o binecuvantare sa urmaresti la rand. Pentru ca n-am fi citit pasajul decat poate in zilele de dupa Sarbatoarea Invierii Domnului.
Domnul Isus a inviat. Invierea este cheia de bolta a crestinismului, 1 Corinteni 15.
Apocalipsa 1 "cand L-am vazut am cazut la picioarele Lui ca mort ... Am fost mort, dar am inviat si sunt viu in vecii vecilor."
Luca 24, L-au cunoscut in timpul frangerii painii.
Ucenicii aveau mare nevoie de pace, de liniste sufleteasca.
Toma a lipsit prima data. A pierdut o binecuvantare. Necredinta porneste cu "daca". Credinta trece dincolo de ceea ce se vede. "Si credinta este o incredere netagaduita in lucrurile nadajduite". Credinta este darul lui Dumnezeu. "Nu prin fapte ci prin credinta".
"Daca nu voi vedea in mainile Lui semnele cuielor". Mantuitorul este gata sa-l ajute si pe Toma ca sa creada. Versetul 28 "Domnul meu si Dumnezeul meu", credinta il ajuta pe om sa slaveasca pe Dumnezeu. S-a spulberat orice urma de necredinta din mintea si inima lui Toma.
"Ferice de cei ce n-au vazut si au crezut."
Invierea Domnului Isus ne invata ca El este Fiul lui Dumnezeu. Rom 1:4 "dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu prin invierea mortilor". A luat un trup asemenea noua. Cat de greu i-a fost, "ocara imi rupe inima", psalmi. Crucea Lui a fost intre cei rai.
Evrei 2:14 "prin moarte sa nimicesca pe cel ce are puterea mortii, adica pe diavol."
Trupul nostru va invia odata. Efeseni 2 "morti in pacatele si faradelegile noastre". Ioan 11:35 "oricine crede in Mine nu va muri ci va avea viata vesnica"
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu