duminică, 25 martie 2012

25 - Duminică, 9:20, zidire

Zidire, dimineaţa
Predică, Evrei 11:5-8, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3


Credinta, ne smulge din lumea noastra si ne aseaza intr-o relatie cu Dumnezeu.
Enoh e al 7lea patriarh de la Adam.
Despre Enoh in epistola lui Iuda.
Evreii au atribuit mai multe epistole lui Enoh, dar nu au fost considerate calauzite de Dumnezeu.
Iuda 14-15. Singura scriere de la Enoh care a fost acceptata ca inspirata este acest fragment. Enoh aduce profetia cu 670 de ani inainte de potop.
Apostazia, lepadarea de Dumnezeu nu este numai in zilele noastre. Acei oameni isi dadusera pe fata toata rautatea inimii lor.
Dar, profetie care bate pana in zilele Apocalipsei.
Astazi inca nu este o apostazie generalizata.
Umblarea cu Dumnezeu il face pe Enoh sa vada sfintenia lui Dumnezeu, si in contrast, vede nenorocirea in care zac atatia oameni.

Noe, e al treilea credincios care a demonstrat credinta. Ii concentreaza viata si credinta intr-un singur verset. Gen 5:28-29; 32; 6:1-3;5-9.
Noe e al 10lea patriarh de la Adam.
Apare si parintele lui, Lameh care a considerat copilul ca o odihna, o speranta de pace.
Cu 120 de ani inainte de potop, Dumnezeu face descoperita judecata Lui. Si Dumnezeu mai lasa omenirea un timp de 120 de ani ca sa se pocaiasca.
Noe devine un vestitor al Cuvantului, 2 Petru 2:5 "acest propovaduitor al neprihanirii". Un titlu acordat de ucenici. O caracteristica a omului credintei.
Le spunea ca sa vina inaintea lui Dumnezeu.
Inainte ca sa se spuna ca Noe era un om neprihanit, se spune ca Noe a capatat mila. O mana care se intinde din ceruri si o mana luminata de Dumnezeu care se intinde dinspre pamant. Neprihanirea lui Noe era un lucru citit de ceilalti, chiar de casa lui. Nasterea din nou schimba pe om din temelii si indeamna pe om sa marturiseasca.
Noe primeste termenii unui legamant.
Ce mare este credinta lui, cand Dumnezeu ii vorbeste de potop. Dar pana atunci nu fusesera ploi, ci doar un abur. Pe toata suprafata pamantului, chiar deasupra muntelui Ararat, la 5000 de metrii.
Cand ii da planurile, Noe ia totul ca si porunca a lui Dumnezeu si trece la treaba sa faca corabia. Greutatea marturiei sta in faptul ca se apuca de treaba.
Vestim evanghelia cu mila, pentru ca ne gandim ca sunt ascultatori care nu vor fi mantuiti.
Suntem responsabili pentru casa noastra. Geneza 9: "Dumnezeu a vorbit lui Noe si copiilor lui". "Noe ca sa-si scape casa a facut un chivot."
1 Petru 3 "in zilele lui Noe cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu"
Dupa ce Noe intra in corabie, se mai asteapta 7 zile pana la potop.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu