duminică, 25 martie 2012

25 - Duminică, tineret, 4

Tineret, seara
Predică, Caracteristici ale creştinului, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3


Un baietas a retinut dintr-o predica, termenul de crestin si a intrebat pe tatal lui. Si el i-a explicat practic prin ce fapte si comportamente. Apoi copilul intreaba: "tata, noi am vazut vreodata un astfel de om?"
Crestin era un termen dat de ceilalti, sclavul lui Isus, asa cum despre altii se apune sclavii lui Irod. Deci era un termen ironic, batjocoritor.
Fapte 26:28.
1 Petru 4:16 "daca sufera cineva pentru ca e crestin, sa nu-i fie rusine". Termenul arata identitatea acelui om.
Imi place mai mult termenul "ucenic al lui Isus". Numele pe care-l porti arata adevarata ta identitate?
"Ori iti schimbi numele, ori iti schimbi viata", vorba lui Alexandru Macedon fata de un ofiter, cu numele Alexandru si care se facea de rusine pe el si numele care era la fel cu al imparatului.
Sa nu uitam ca ucenicul Domnului, are de invatat toata viata de la Domnul Isus.
Caracteristici ale crestinului:
- vorbeste despre Domnul Isus Hristos, este un mod de viata, de la om la om. Ucenicii au ajuns in Antiohia si au inceput sa vorbeasca despre Domnul Isus Hristos, crestini anonimi dar autentici.
- face vizibil harul lui Dumnezeu in viata lor. Problema este ca acest mesaj transmis nu este trait. Barnaba a vazut harul in ucenici, dar cum? L-a vazut in viata ucenicilor. Se poate vedea cand prigoana sa suferinta de care au parte ii indeamna la vestirea Evangheliei.
Oamenii acestia nu faceau discriminare intre iudei si neamuri.
v21 "mana Domnului era cu ei", se vede in calauzirea pe care o are. Mai inseamna si insotire, "iata ca Eu voi fi cu voi". Putere. Ocrotire. Propasire spirituala, se vad roadele.
Cati se bucura de viata mea? Ca pot vedea harul lui Dumnezeu in viata mea.
v25 ce inseamna ucenicizare. Barnaba a facut slujba aceasta timp de un an de zile. Se spune ca insusi Saul a beneficiat de aceasta lucrare. Si aceasta Biserica devine Biserica misionara.
v29-30, intrajutorare. Oamenii acestia n-au privit la altii ca si cum altii ar trebui sa dea. Au dat un ajutor fratilor.
Cu cine ne comparam, cu cei care au? Ar trebui sa ne comparam cu cei care n-au.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu