duminică, 27 mai 2012

27, Duminică, tineret - 1

Tineret, seara
Predică, Geneza 2:21-24, mesaj transmis prin Victoraş Toculeţ Descarcă MP3

...
Este o legătură tainică între mamă şi copil. Şi uneori duce la tragedie pentru acei tineri care încearcă să-şi facă o familie. Grija Marelui Părinte trebuie să se manifeste prin părinţi, dar numai până la căsătirie. Părinţi care n-au înţeles ce înseamnă dezlipirea de părinţi pentru întemeierea unei familii. Trebuiesc onoraţi părinţii, ne-au însoţit pe drumul acesta greu.
Geneza 2:24, ce înseamnă "se vor face un singur trup". Mai ales bărbaţii se gândesc la contopirea fizică în actul intim.
La ce se referă osul şi carnea? La aspectul trupului. Trebuie să ai înţelegerea că ea este de la Dumnezeu pentru tine. În căsătoria în Domnul trebuie să fie această descoperire interioară. Nu este vorba de actul fizic în sine, ci despre un proces "se va lipi". Şi apoi "se vor face un singur trup", nu este vorba de un act de intimitate.
Dumnezeu zice "urăsc despărţirea în căsătorie". Chiar şi cei căsătoriţi de zeci de ani trebuie să cunoască cele trei nivele de unire.
Acum este unirea în trup. Este o consecinţă a celorlalte două elemente: duh şi suflet. Unirea în trup este o consecinţă, niciodată nu va duce la unirea în suflet şi în duh. Fiecare în relaţia sa cu Domnul, dacă nu este împlinit, va căuta în celălalt partener, pe relaţia orizontală. Ieremia 17, greşita relaţie de la bază. Dacă consideri că te-ai căsătorit ca el/ea să te împlinească, rămâi sub blestem "blestemat este omul care se încrede în om". Când eşti împlinit în Domnul, te îndrepţi către nevastă/soţ cu gândul de slujire. Felicirea nu este să aştepţi de la altcineva ci să faci pe altcineva fericit.
Iubirea este să-l faci pe celălalt să se simtă împlinit.
Iov 38:37-38. Dacă e să te uiţi la om, cred că fiecare suntem de acord că suntem făcuţi din ţărână.
Vai de aceia care trăiesc numai pentru trup: pofte. Dar să nu rămânem doar bulgări. Şi bulgării se-nmoaie.
1 Corinteni 6:19, trupul este templul Duhului Sfânt.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu