duminică, 27 mai 2012

27, Duminică, tineret - 2

Tineret, seara
Predică, Filipeni, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3

...
Viaţa intimă are rostul ei, frumuseţea ei. Aceasta trebuie să se consume în căsătorie. Dar înainte de căsătorie, aceasta este ceva condamnabil.
Încurajez familiile să meargă pe drumul acesta, cu bucurii dar şi cu consecinţe, apar copiii. Unii nu vor copii, dar apoi constată că ar fi mai bine cu copii. La cină vin aşa de puţini familişti, sunt oboseală, familie, probleme, dar sunt şi apăsări, aceste metode de a opri conceperea de copii... Cât compromis şi lipsă de bucurie, unde luceurile se aşează doar pe acest teren al plăcerilor.
Pe de altă parte, tineri care uită să se mai căsătorească, şi care îşi rezolvă problemele intime pe altă cale. Chiar şi acestea au o anumită sacralitate. Sunt totuşi lucruri care sunt condamnate de Dumnezeu. Practici care nu îl onorează pe Dumnezeu.
Ordinea: 1. O unire spirituală: întâi omul cu Dumnezeu şi apoi omul cu soţia.
"Dragostea să fie fără prefăcătorie... Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească.". Frate şi soră în credinţă, dar şi soţ şi soţie. Să poţi realmente să vezi în cel de lângă tine fratele tău/ sora ta. Cât ar fi de frumoasă familia, ea este lăsată doar pentru pământ. Relaţiile de copii ai lui Dumnezeu continuă şi dincolo. Trăim în naivitatea de a tot aştepta de la celălalt. Dar aşteptăm de la El, să ne dea har. Dar când ajungem în familie, apar reguli...
În cinste fiecare să dea întâietate celuilalt. Trăirea pentru ea sau trăirea pentru el.
Filipeni. Alţii, este vindecare de egoism. Cap 1, o predispoziţie. Cap 2, este în model Hristic. Cap 3, trăirea pentru celălalt înseamnă un preţ. Cap 4, în trăirea pentru celălalt apar probleme.
Este un feedback, ea este pentru mine. Dar dincolo de asta, ar trebui ca şi test, această lepădare de mine însumi, altfel energiile se pierd repede.
Totdeauna este o problemă de aplicaţie la relaţia cu Dumnezeu. Toate vizează marea taină a crucii.
Viaţa de familie este şi într-o coordonată orizontală. Dar şi închinarea faţă de El este climatul pentru o relaţie bună.
Dialogul dialogurilor este că suntem nişte păcătoşi iertaţi. Şi dialogul acesta sub auspiciile lui Dumnezeu aduce relaxare. Dar îi spui: ai dreptate - credinciosul trăieşte în lumimă. Şi le prezinţi, acestea, sunt reale.
Prezentare carte, 500 pagini, o carte cu predici, doctrinală, veţi găsi aici adevăruri scumpe, din Biblie. Nu elogiem um om, nu ne închinăm la un om, dar nici să ne apucăm să inventăm. "Din cuvintele lui Teodor Popescu". Adevăruri de învăţătură care sunt din Cuvântul lui Dumnezeu sintetizate, din predicile fratelui Teodor Popescu, de către Horia Simioară, în vârstă de 82 de ani.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu