duminică, 6 mai 2012

6, Duminică - tineret - 2

Tineret, seara
Predică, Geneza 2:18-24, despre căsătorie, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3

...
Dumnezeul suveran cunoaşte toţi paşii noştrii.
Trebuie să fi fost extraordinar de frumos să fi ca Adam. Starea lui spirituală era extraordinară. A primit puterea de a stăpâni peste vieţuitoare. Numele pe care îl dădea Adam nu se repeta, cunoştinţa lui era desăvârşită. Avea stăpânire asupra pământului, vieţuitoarelor - încearcă astăzi asta, ca să porunceşti unui urs sau unei ursoaice cu pui...
Fiecare făptură are un tovarăş de viaţă, dar Adam nu avea, iar Dumnezeu a zis ca "nu este bine ca omul să fie singur pe pământ". Dumnezeu este iniţiatorul, constatarea aceasta nu este a omului ci a lui Dumnezeu.
De ce a luat Dumnezeu o coastă a lui Adam şi s-o creeze pe Eva. Cineva spunea din coastă, pentru că este sub braţ, ca s-o protejeze. Dar şi pentru că este aproape de inima omului.
Omul este întreg atunci când este căsătorit.
v.24, comentariul inspirat al lui Moise: o lipire.
Pentru lipirea de nevastă este nevoie de dezlipirea de părinţi. Ci să-mi îndrept atenţia mea spre soţie. Dar nu trebuie să mă detaşez complet de părinţi ci atenţia mea să fie îndreptate spre soţie.
3 funcţii ale căsătorie:
1. Nevoia de asociere.
2. Puterea de a avea urmaşi, oameni pe care să-i pregătim. Să inspiri copilului nevoia de a citi din Scripturi.
3. Ca bărbatul şi femeia să se complementeze reciproc. "Am să-i fac un ajutor potrivit". Cine să ştie mai bine nevoile mele, ale fiinţei mele decât Dumnezeu? "Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede". Unirea conjugală, pe vremea aceea nu era clădiri multe, mari, ci era de ajuns să îţi iei un cort puţin mai departe de cortul părinţilor, dar acum e mai greu cu casa, e greu să faci rost de o casă. "Va lăsa", deci trebuie o separare de părinţi.
Această lipire o lucrează Dumnezeu prin puterea Lui.
Când e o familie model? Când este respectat Cuvântul lui Dumnezeu şi când nu se trece peste el. Atunci trăieşte în armonie, când sunt luate decizii după voia lui Dumnezeu.
Când este armonie ?Când partenerul se jertfeşte.
Efeseni 5, 1 Petru 3, rolul soţiei este să fie supusă.
Rolul soţului este să se jertfească pentru soţie, adică să aibă acea dispoziţie, amabilitate să-şi ajute soţia. Un vas de cristal îl ţii atent cu mâna. Cât de atenţi trebuie să fim.
Sunt chemaţi cei doi să pun o barieră faţă de familiile de unde au venit.
Cinstirea pentru părinţi ţine până când vor pleca de pe pământ.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu