duminică, 10 iunie 2012

10, Duminică, tineret - 1

Tineret, seara
Predică, Efeseni 5:28-33, familia celui credincios, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3

...
Nu fericirea omului este primul scop in familie, ci ca Dumnezeu sa se slaveasca in familie.
Relatia dintre soti. Presupune dependenta celor doi de Domnul Isus Hristos.
Datorita pacatului fiinta omeneasca si-a inversat valorile. Si apare acest egocentrism. Dar in relatia de casatorie, intai este altruismului, apoi cine-si iubeste sotia se iubeste astfel pe sine insusi.
Daca nu slujesti, poti sa ai un caracter manipulativ.
Si unitatea pe planul trupesc, intimitatea cea mai profunda pe plan pamantesc. Asa i-a creat Dumnezeu. Dumnezeu a randuit ca din aceasta unitate sa poata asigura perpetuarea speciei umane pe pamant. Este aceasta constienta ca un cuplu sa aiba binecuvantarea sa nasca copii care sunt suflete vesnice care vor mosteni imparatia lui Dumnezeu impreuna cu cei sfinti.
"Fauritorii casniciei" de Lawrence Crabb. Convingerile pe care le aplici cu staruinta in viata, acelea sunt convingerile tale.
Doua fiinte din familii diferite vin pe un teritoriu nou, pe teritoriul familiei. Unitatea sufleteasca este o constructie in trei. Unitatea sufleteasca trebuie sa aiba valori ceresti. Trebuie sa aiba si coordonata verticala: prezenta Domnului Isus.
In viata umana, fiecare are un tel, un scop, si viata noastra inseamna fixarea unor tinte. Si de felul cu vom stabili tintele, vor fi si actiunile noastre.
Copilul crescut in neintelegeri familiale, va pune niste tinte, sa se pazeasca de o posibila primejdie in familie. Teama aceasta care-i urmareste toata viata lor.
In aceasta unitatea sufleteasca, scopul este slujirea. Ca partenerul meu sa beneficieze de slujba mea, ca sa-i fie bine.
Uneori poate fi si motivatia sa nu fiu singur, dar care nu are scopul de slujire. Proverbe 31, "ea ii face bine si nu rau". Aici apar derapajele cel mai des intalnite, si anume manipulare.
Nu-i tarziu sa incepem, sa dezvoltam aceste calitati in familie
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu