duminică, 10 iunie 2012

10, Duminică, tineret - 3

Tineret, seara
Predică, Principiile slujirii, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3

...
Principiile slujirii: slujirea unei alte fiinte umane. Prin slujirea noastra sa-i putem pune in valoare. Valoarea si increderea fiintei umane o da Dumnezeu prin jertfa Fiului Sau, pentru ca noi prin credinta sa putem fi rascumparati.
Insa, prin slujirea noastra, ne ajutam partenerul sa fie constient de valoarea sa.
Slujirea este pe primul loc. Dar la sotie era altceva, sotia ramasese in familie cu mari poveri de adus la indeplinire, si astepta comunicare. Eram atat de stresati pe linia slujirii ca nu aveam timp pentru comunicare. Eu aveam nevoie de o transformare profunda prin care sa schimbe modul de a gandi. S-a pus problema, care este echilibru? Sotia mea a clacat, de la suprasolicitare. Rostul de capetenie este sa-mi slujesc sotia si sa-mi slujesc familia.
Fa-ti timp sa rezolvi treburile acasa si apoi sa mergi in lucrare. Altfel este jale, dezastru. O mentalitate pagubitoare: ca ceea ce se afiseaza este important.
Acest dozaj, aceasta formula de echilibru inseamna sa fi mult mai eficient in toate celelalte domenii. O sotie impovarata are nevoie s-o scoti undeva, numai tu si ea. Important si ce simte, ce-i place, ce-si doresc. Lucrurile acestea maresc eficacitatea in slujire. Sa ne facem timp pentru comunicarea cu sotia, sa pregatim terenul intr-o zi. Dimineata la masa, o jumatate de ora cu sotia.
Sa investim energie sa ne putem insusi bine lucrurile.
Investitia in partener isi aduce rod insutit.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu