duminică, 10 iunie 2012

10, Duminică, tineret - 2

Tineret, seara
Predică, Efeseni 5:19, comunicarea in familie, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3

...
Comunicarea este cheia casniciei. Intre comunicare si conversatie este o diferenta majora.
Oamenii recunosc nevoia de comunicare. Profunzimea dragostei dintre sot si sotie depinde de masura si profunzimea comunicarii dintre ei.
3 piedici. Sunt oameni care nu au capacitatea de a vorbi, si sa se deschida, sa spuna ca gandesc. Nu este o insusire naturala ci un proces.
Sunt oameni care se tem sa-si expuna gandurile, pentru ca au fost raniti, si sunt raniti.
Altii cred ca a vorbi nu aduce nici un folos, pentru ca era contrata intotdeauna si cealalta persoana trebuia sa aiba dreptate.
Sunt 5 trepte ale comunicarii: 5. conversatia folosind cliseele, acea conversatie in care nu te implici f mult. 4. Relatarea informatiilor despre altii. 3. Ideile si convingerile mele, prima etapa a comunicarii, acea persoana risca sa iasa din izolare si sa se expuna. 2. Sentimentele si emotiile mele, isi spune temerile, emotia. 1. Comunicarea emotionala completa, deschidere si onestitate.
Cum este comunicarea in familia noastra?
Cat de greu este sa asculti dar si sa vorbesti, cand vii acasa obosit...
Alte reguli: 1. ingaduinta reciproca, aceasta libertate de exprimare. 2. Respect reciproc. 3. Acceptarea peesonalitatii celuilalt, casatoria nu e o scoala de corectie. 4. Increderea. 5. Ascultarea, sa ma opresc din fuga mea si sa ascult, daca nu o asculti tu, s-ar putea s-o asculte altul.
Daca comunicarea mea cu Dumnezeu nu este buna, comunicarea cu sotia sufera.
La ce nivel a ajuns comunicarea ta cu Dumnezeu?
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu