duminică, 10 noiembrie 2013

10, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, Iuda 16-25, Nu cumva sunt eu?, mesaj transmis prin Andrei Mîrza Descarcă MP3
...
Acest tablou al apostaților, să știm cum să ne purtăm cu astfel de oameni.
5 caracteristici ale acestor oameni.
V 18-19, încă 2 caracteristici. Total 7 caracteristici.
Iuda 1:18 Cum vă spuneau că în vremurile din urmă vor fi batjocoritori, care vor trăi după poftele lor nelegiuite. 1:19 Ei sunt aceia care dau naștere la dezbinări, oameni supuși poftelor firii, care n-au Duhul.
Aceștia, prin natura lor vor semăna dezbinarea.
Cain, Balaam și Core.
Batjocoritori.
Oameni care vor trăi după poftele lor nelegiuite.
Nu au Duhul lui Dumnezeu.
Proverbe 21:24 Cel mândru și trufaș se cheamă batjocoritor: el lucrează cu aprinderea îngâmfării.
Cum lucrează batjocoritorii?
Iosua 9:1 La auzul acestor lucruri, toți împărații care erau dincoace de Iordan, pe munte și în vale, și pe toată coasta Mării celei Mari, până lângă Liban, hetiții, amoriții, canaaniții, fereziții, heviții și iebusiții, 9:2 s-au unit împreună într-o înțelegere ca să lupte împotriva lui Iosua și împotriva lui Israel.
Alianțe de conjunctură.
Luca 23:12 În ziua aceea, Irod și Pilat s-au împrietenit unul cu altul, căci erau învrăjbiți între ei mai înainte.
Viclenia, sau a juca teatru.
Iosua 9:3 Locuitorii din Gabaon, de partea lor, când au auzit ce făcuse Iosua Ierihonului și cetății Ai, 9:15 Iosua a făcut pace cu ei și a încheiat un legământ prin care trebuia să-i lase cu viață, și căpeteniile adunării le-au jurat lucrul acesta. 9:22 Iosua i-a chemat și le-a vorbit astfel: „Pentru ce ne-ați înșelat zicând: „Suntem foarte departe de voi”, când voi locuiți în mijlocul nostru? 9:23 Acum sunteți blestemați și nu veți înceta să fiți în robie, să tăiați lemne și să scoateți apă pentru Casa Dumnezeului meu.”
Cum este posibil să se nască această dezbinare.
Galateni 5:17 Căci firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul împotriva firii pământești: sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți. 1 Ioan 2:16 Căci tot ce este în lume: pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții, nu este de la Tatăl, ci din lume. 2:15 Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubește cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.
Fă o vizită inopinantă în familia lor!
Domnul produce despărțirea între cei ce sunt ai lui Dumnezeu și cei ce nu sunt ai Lui.
Samuel, Samson și Solomon. Doi au fost târâți în pofte: unul și-a pierdut vederea, Samson. Saul a avut multe femei...
...
Proverbe 19:25 Lovește pe batjocoritor, și prostul se va face înțelept; mustră pe omul priceput, și va înțelege știința. – 19:29 Pedepsele sunt pregătite pentru batjocoritori, și loviturile pentru spinările nebunilor.
Disciplina este singura măsură să trezească pe cei batjocoritori.
Tit 3:9 Dar de întrebările nebune, de înșirările de neamuri, de certuri și ciorovăieli privitoare la Lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și zadarnice. 3:10 După întâia și a doua mustrare, depărtează-te de cel ce aduce dezbinări, 3:11 căci știm că un astfel de om este un stricat și păcătuiește, de la sine fiind osândit.
Trebuie să identificăm pe astfel de oameni și să ne depărtăm de ei.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu