duminică, 1 decembrie 2013

1, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, 2 Corinteni 4:7-18, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
Comoara aceasta. Suntem cu toții îmbogățiți nespus de mult. Dar sunt conștient că de multe ori nu realizăm ce ne-a oferit Dumnezeu Tatăl.
Lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu, o mare comoară.
Cunoștința din toate Universitățile din lume nu se compară cu cunoștința slavei lui Dumnezeu. Și aceasta nu ne face să ne simțim bine, ci trebuie să ne simțim smeriți.
Ce contrast mai puternic ar putea fi decât cel între trupul nostru și slava Domnului Isus Hristos. Haideți să conștientizăm ce mare har avem și cu ce ne ocupăm de multe ori.
De multe ori ne bucurăm de comoara aceasta ca și cum am avea un merit.
Dacă unii sunt mai destoinici decât noi atunci să vedem că pe ei i-a făcut așa puterea nemaipomenită a lui Dumnezeu.
Exemplul lui Ghedeon cu cei 300 de oameni aleși dintre evrei în lupta contra madianiților.
2 Corinteni 4:8 Suntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiți;
Este grea lucrarea aceasta, cu pericole.
Suveranul din ceruri acceptă ca slujitorul lui să treacă din încercare în încercare. Vreau să contăm pe credincioșia Domnului Isus.
2 Corinteni 4:10 Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru.
De ce purtăm în trupul nostru omorârea Domnului Isus Hristos? Pentru ca viața Lui să se arate în noi. Adică smererea Lui, să mori în fiecare zi. E decizia noastră să trăim înaintea lui Dumnezeu. Contând pe puterea nemaipomenită a lui Dumnezeu Tatăl.
2 Corinteni 4:11 Căci noi, cei vii, totdeauna suntem dați la moarte din pricina lui Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru muritor.
Privim la textele acestea care arată experiențele lui Pavel. Domnul Isus are un scop cu noi ca viața noastră să strălucească de slava Lui.
Apostolul Pavel nu privește spre sine ci spre Biserică. Să facă să sporească mulțumirile spre slava lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu, binele adunării și cu aceasta cu siguranță vom fi binecuvântați. Cât consum pe terenul Evangheliei.
2 Corinteni 4:17 Căci întristările noastre ușoare, de o clipă, lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veșnică de slavă.
Sunt suferințe în viața noastră care nu duc la slavă.
1 Petru 4:12 Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi; 4:13 dimpotrivă, bucurați-vă, întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă înveseliți și la arătarea slavei Lui. 4:14 Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi.
Suferință și slavă.
1 Petru 4:15 Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaș sau ca hoț, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia.
E mai necesar pentru noi cei de astăzi. Hoț poate fi și un viclean sau șmecher.
1 Petru 4:16 Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creștin, să nu-i fie rușine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta.
2 Corinteni 4:18 Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice.
7 lucruri care ne motivează
1) Viața veșnică
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
2) mantuirea
Evrei 5:9 Și, după ce a fost făcut desăvârșit, S-a făcut, pentru toți cei ce-L ascultă, urzitorul unei mântuiri veșnice
3) răscumpărare veșnică
Evrei 9:12 și a intrat, o dată pentru totdeauna, în Locul Preasfânt, nu cu sânge de țapi și de viței, ci cu însuși sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veșnică.
4) moștenire veșnică
Evrei 9:15
5) mângâiere veșnică
6) slavă veșnică 1pet 5:10
7) Casă veșnică
8) Legământ veșnic
Evrei 12:2 Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea, și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu