duminică, 29 decembrie 2013

29, Duminică - ev, 3

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 9:23-26, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze. 9:24 Fiindcă oricine va voi să-și scape viața o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui. 9:25 Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuși? 9:26 Căci de oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina și Fiul omului de el, când va veni în slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri.
Mântuirea înseamnă iertarea de păcate, adevărat! Mântuirea înseamnă urmarea lui Hristos.
Un cuvânt de solemnitate: "sa se lepede de sine". "Să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze". Piedica în calea mântuirii este aceasta: am vrea să primim mântuirea dar dacă am putea să ne scăpăm viața.
Există o pocăință a gândirii. Să părăsești păcatul, să te gândești profund la cine ești tu și ce ai făcut. Mai trebuie ceva? "Dacă voiește cineva".
Nimic fără hotărâre nu te poate mântui. Aici este piatra de încercare. Aici ca într-o taină omul nu vrea sau vrea pe jumătate, nu ştiu ce vrea.
Luca 9:24 Fiindcă oricine va voi să-și scape viața o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui.
Să-ți pierzi viața pentru El. Cum adică să-ți pierzi viața pentru El? Aș înțelege că trebuie să renunți la tot pentru El. De a ne preda cu totul pentru El.
Luca 9:25 Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuși?
Ce fel de a pune problema a Domnului Isus: toată lumea.
Suntem suflete veșnice și avem un trup.
Luca 9:26 Căci de oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina și Fiul omului de el, când va veni în slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri.
În context sunt cuvinte profunde.
Știm aceste versete pe dinafară, a ajuns o rutină.
Dacă este cineva care se vede păcătos. Ispășirea în locul de chin veșnic nu se termină niciodată.
Vă rugăm fierbinte în Numele lui Hristos. Dacă Numele acesta nu ne înduioșează, cerul nu mai are nimic de făcut.
Lăsați-vă astăzi biruiți de Domnul Isus! Este imensitatea dragostei Lui.
Este o nebunie să reziști dragostei Lui! Este normal să ne fie frică de iad. Este normal să ne fie teamă de judecata lui Dumnezeu.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu