duminică, 29 decembrie 2013

29, Duminică - zidire, 1

Zidire, dimineața
Predică, Ioan 14:9, mesaj transmis prin Petrică Aldea Descarcă MP3
...
Ioan 14:9 Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?
Domnul Isus Hristos a ales 12 dintre ucenicii lui.
Domnul Isus după o perioadă de umblat îi testează pe ucenici: "Cine zic oamenii că sunt Eu?", "Dar voi cine ziceți că sunt eu?".
Să luăm numele acesta pentru noi: Filip. „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe?".
Pocăința este un proces permanent până la venirea Domnului Isus Hristos pe pământ înapoi.
Domnul Isus plânge pentru cetate. Dacă ai fi cunoscut și tu ziua când ai fost cercetată.
La amintirea celor 2 lucruri, să nu pierdem din vedere pe Domnul Isus care este între noi.
Să te temi de Dumnezeu și să te abați de la rău. Vorbe, gesturi, tot felul de lucruri care întristează Duhul adunării. Am cântat "Uităm că suntem una toți". Dumnezeu ni l-a dat pe Domnul Isus întreg.
Romani 1:3 Ea privește pe Fiul Său, născut din sămânța lui David, în ce privește trupul,  1:4 iar în ce privește duhul sfințeniei, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morților; adică pe Isus Hristos, Domnul nostru,
Vreau să subliniez: "duhul sfințeniei". Năzuința Duhului este aceasta: să fim aici la fel de sfinți ca Domnul Hristos. Lăsând ca duhul sfințeniei să călăuzească permanent viața noastră.
Iubiților, noi suntem chemați să trăim ca Domnul Hristos, nici mai mult nici mai puțin.
Evrei 5:7 El este Acela care, în zilele vieții Sale pământești, aducând rugăciuni și cereri cu strigăte mari și cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte, și fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui,  5:8 măcar că era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.
Ascultăm noi în suferință de Domnul Isus?
"Filipe, de atâta vreme sunt cu voi și nu m-ai cunoscut?"
Suntem chemați să mergem pe urmele Domnului Hristos. Un drum al suferinței. Tot felul de suferințe. Cine vrea să mă urmeze, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să mă urmeze.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu