duminică, 29 decembrie 2013

29, Duminică - zidire, 2

Zidire, dimineața
Predică, 2 Corinteni 4:7-11, Evrei 10:17-22, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
Fraților, dacă suntem aicea, suntem toți aici?
2 Corinteni 4:7 Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, și nu de la noi.  4:8 Suntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiți;  4:9 prigoniți, dar nu părăsiți; trântiți jos, dar nu omorâți.  4:10 Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru.  4:11 Căci noi, cei vii, totdeauna suntem dați la moarte din pricina lui Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru muritor.
Evrei 10:17 adaugă: „Și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele lor, nici de fărădelegile lor.”  10:18 Dar acolo unde este iertare de păcate nu mai este nevoie de jertfă pentru păcat.  10:19 Astfel, dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt,  10:20 pe calea cea nouă și vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său,  10:21 și, fiindcă avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu,  10:22 să ne apropiem cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățate de un cuget rău și cu trupul spălat cu o apă curată.
E tare interesantă viața noastră, a celor mai înaintați în vârstă. Îmi pregătesc bagajele pentru plecare: unele pentru a le lua în cer, altele pentru a le lăsa aici.
Proorocul Samuel a plâns mult când Saul a fost lepădat de Dumnezeu. Noi vedem pe deasupra, pe Domnul Dumnezeu îl interesează ce este înlăuntrul nostru. Ori este Domnul Isus ori este altceva. Unde este Domnul Isus, este mântuire.
Singurul care are nemurirea și care locuiește într-o lumină de care nimeni nu poate să se apropie.
Cine se ocupă de noi, de curățire, de primenire? În azile, copiii nu mai dau pe la părinți.
Spune apostolul Pavel: "am ajuns ca gunoiul". Dumnezeu ia oameni și-i curățește.
Noi avem un țel, pentru asta am lăsat lumea și păcatul.
Dumnezeu este cel care se ocupă de cei pe care îi aruncă lumea la gunoi.
Spunea o suroră în vârstă: Nu merit să pună Domnul Isus cununa pe capul meu.
"Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut." Scriptura numește pe Domnul Isus: comoara în care sunt adunate toate comorile lui Dumnezeu.
Dumnezeu se uită la noi prin Domnul Isus Hristos. Și pe mine mă vede ca și cum n-aș fi păcătuit niciodată.
De multe ori firea veche vine și se arată ea. Sunt poate momente când noi uităm că Domnul Isus a murit pentru noi. Ce facem dacă Domnul Isus vine când uităm de El?
Suntem oameni, care Dumnezeu vrea să fim maturi la minte.
Avem nevoie de El în curte, în familie.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu