duminică, 23 februarie 2014

23, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 4:1-26, mesaj transmis prin Andrei Mîrza Descarcă MP3
...
Ioan 4:24 Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh și în adevăr.”
Un verset cheie.
Omul simte nevoia, are nevoia să se închine. Deasupra regnului animal este omul, care simte nevoia să se închine.
Închinarea se face în partea ascunsă și sinceră a omului.
Ioan 4:25 „Știu”, I-a zis femeia, „că are să vină Mesia ; când va veni El, are să ne spună toate lucrurile.”
Închinarea adevărată nu se poate realiza decât prin Domnul Isus Hristos.
Ioan 6:63 Duhul este acela care dă viață, carnea nu folosește la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh și viață.
Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
A te închina înaintea lui Dumnezeu înseamnă a-l avea pe Domnul Isus Hristos în inimă.
Saul din Tars a adresat două întrebări Domnului Isus Hristos când l-a întâlnit pe drumul Damascului:
Faptele apostolilor 9:5 „Cine ești Tu, Doamne?”, a răspuns el. Și Domnul a zis: „Eu sunt Isus pe care-L prigonești. Ți-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un țepuș.” 9:6 Tremurând și plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te”, i-a zis Domnul, „intră în cetate, și ți se va spune ce trebuie să faci.”
De ce a părăsit Domnul Isus Hristos Iudeea ca să meargă în Galileea?
Ioan 4:1 Domnul a aflat că fariseii au auzit că El face și botează mai mulți ucenici decât Ioan.
Trăim într-o vreme numită era informațiilor. Oamenii aud unii despre alții lucruri. Cei necredincioși aud și ei despre purtarea celui credincios. Dar aude și Dumnezeu ceea ce facem noi. Să ascultăm dar și noi glasul Evangheliei.
Ioan 4:1 Domnul a aflat că fariseii au auzit că El face și botează mai mulți ucenici decât Ioan.
Domnul Isus nu intră în competiție. Probabil că Fariseii aveau de gând să producă dezbinare între ucenicii lui Ioan Botezătorul și ucenicii Domnului Isus Hristos.
Ioan 4:2 Însă Isus nu boteza El însuși, ci ucenicii Lui.
Acești ucenici săvârșeau ei botezul. Dar Domnul Isus îi lăsa pe ei să boteze, și nu considera că este o slujbă de mare preț altfel o făcea El. Nu botezul te mânuiește, nu obiceiurile, nu feștaniile.
Domnul Isus Hristos a părăsit cerul pentru noi.
Ajunge Domnul Isus Hristos în Samaria. Sihar este construită in 885 î.H.
1 Împărați 16:24 a cumpărat de la Șemer muntele Samariei, cu doi talanți de argint; a întărit muntele și a pus cetății pe care a zidit-o numele Samaria, după numele lui Șemer, domnul muntelui.
2 Împărați 17:24 Împăratul Asiriei a adus oameni din Babilon, din Cuta, din Ava, din Hamat și din Sefarvaim și i-a așezat în cetățile Samariei în locul copiilor lui Israel. Au pus stăpânire pe Samaria și au locuit în cetățile ei.
2 Împărați 17:28 Unul din preoții care fuseseră luați robi din Samaria a venit de s-a așezat la Betel și le-a învățat cum să se teamă de Domnul.
2 Împărați 17:33 Astfel se închinau Domnului, dar slujeau în același timp și dumnezeilor lor, după obiceiul neamurilor de unde fuseseră mutați.
Dumnezeu este un Dumnezeu gelos. Dumnezeu nu acceptă o închinare amestecată din partea noastră. Dumnezeu nu acceptă decât închinarea care vine prin credința în Domnul Isus Hristos.
Domnul Isus Hristos se apropie de noi ca păcătoși. Adică Domnul Isus Hristos a căpătat un trup și a venit în lumea noastră.
Proverbe 8:30 eu eram meșterul Lui, la lucru lângă El, și în toate zilele eram desfătarea Lui, jucând neîncetat înaintea Lui,
Ioan 4:7 „Dă-Mi să beau”, i-a zis Isus.
Aceasta era o favoarea pe care o cere Domnul Isus Hristos femeii samaritence doar ca să se apropie de această femeie, nu ca să bea apă.
2 Corinteni 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.
Iar femeia samariteancă se mira de cererea Domnului Isus Hristos.
Ioan 4:9 Femeia samariteană I-a zis: „Cum Tu, iudeu, ceri să bei de la mine, femeie samariteană?” – Iudeii, în adevăr, n-au legături cu samaritenii. –
Evrei 2:17 Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraților Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ce privește legăturile cu Dumnezeu, un Mare Preot milos și vrednic de încredere, ca să facă ispășire pentru păcatele norodului.
Ca un Dumnezeu sfânt dar și ca un om. Preot și Jertfă în același timp.
Domnul Isus Hristos este darul lui Dumnezeu:
Ioan 4:10 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu și Cine este Cel ce-ți zice: „Dă-Mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, și El ți-ar fi dat apă vie.”
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Darul acesta, în persoana Fiului lui Dumnezeu trebuie primit.
Nu ne va folosi cu absolut nimic dacă în dimineața aceasta nu vom primi din mâna lui Dumnezeu acest dar neprețuit.
Psalmi 49:8 Răscumpărarea sufletului lor este așa de scumpă, că nu se va face niciodată.
Cea mai mare teamă a omului este moartea. Darul lui Dumnezeu țâșnește în viața veșnică.
Această femeie a crezut în Domnul Isus Hristos.
Ioan 4:19 „Doamne”, I-a zis femeia, „văd că ești proroc.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu