duminică, 23 februarie 2014

23, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:13, mesaj transmis prin Alin Custură Descarcă MP3
...
1 Petru 2:13 Fiți supuși oricărei stăpâniri omenești, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor,
A asculta este mult mai greu decât a da ordine.
1 Petru 2:18 Slugilor, fiți supuse stăpânilor voștri cu toată frica, nu numai celor ce sunt buni și blânzi, ci și celor greu de mulțumit.
Un angajat trebuie să fie supus față de șeful său.
Frică de cine?
Coloseni 3:22 Robilor, ascultați în toate lucrurile pe stăpânii voștri pământești; nu numai când sunteți sub ochii lor, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci cu curăție de inimă, ca unii care vă temeți de Domnul.
1 Timotei 6:1 Toți cei ce sunt sub jugul robiei să socotească pe stăpânii lor vrednici de toată cinstea, ca Numele lui Dumnezeu și învățătura să nu fie vorbite de rău.
Romani 13:1 Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.  13:2 De aceea, cine se împotrivește stăpânirii, se împotrivește rânduielii puse de Dumnezeu; și cei ce se împotrivesc își vor lua osânda.  13:3 Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ți fie frică de stăpânire? Fă binele, și vei avea laudă de la ea.  13:4 El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune și să pedepsească pe cel ce face rău.  13:5 De aceea, trebuie să fiți supuși nu numai de frica pedepsei, ci și din îndemnul cugetului.
Ideea de bază este că Dumnezeu a rânduit autoritățile.
Efeseni 4:8 De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roabă și a dat daruri oamenilor.”  4:11 Și El a dat pe unii apostoli; pe alții, proroci; pe alții, evangheliști; pe alții, păstori și învățători,  4:12 pentru desăvârșirea sfinților, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,
Dumnezeu a rânduit și lucrători în Biserică.
Ioan 10:1 Adevărat, adevărat vă spun că cine nu intră pe ușă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoț și un tâlhar.  10:2 Dar cine intră pe ușă este păstorul oilor.  10:3 Portarul îi deschide, și oile aud glasul lui; el își cheamă oile pe nume, și le scoate afară din staul.
Staulul este reprezentat de poporul Israel. Unii dintre păstorii falși erau fariseii. Aceștia au sărit pe altă parte. Dar Domnul Isus a venit pe ușă.
Ioan 10:3 Portarul îi deschide,
Principiul lui Dumnezeu este ușa. Dumnezeu rânduiește în Biserica Lui oameni care sunt născuți din nou.
Hoțul fură ceea ce nu este al lui. Tâlharul recurge la violență ca să fure slava lui Dumnezeu din Biserică care nu este a lui.
Adevăratul păstor vine în staul așa cum a venit și Domnul Isus.
Ioan a fost acela care a pregătit calea Domnului Isus.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu