duminică, 23 februarie 2014

23, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, 1 Ioan 1:1-3, Evrei 11:5, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
1 Ioan 1:1 Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noștri, ce am privit și ce am pipăit cu mâinile noastre, cu privire la Cuvântul vieții – 1:2 pentru că viața a fost arătată, și noi am văzut-o și mărturisim despre ea și vă vestim viața veșnică, viață care era la Tatăl și care ne-a fost arătată – 1:3 deci ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.
Evrei 11:5 Prin credință a fost mutat Enoh de pe pământ, ca să nu vadă moartea. Și n-a mai fost găsit, pentru că Dumnezeu îl mutase. Căci înainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu.
Unde este amintirea morții Domnului Isus Hristos?
Părtașia în familie. Casa e la toți. Dumnezeu a vrut să împartă cu noi cerul, veșnicia.
Eu am trăit peste 70 de ani. Și timpul a trecut repede. Dar partea a doua o să fie mult mai lungă, adică veșnicia. Și până la 100 de ani mai am încă 25 de ani. Și Enoh a trăit o eră de 100 de ani, apoi încă una, apoi încă una.
Dacă ne dăm viața pe mâna diavolului, ăsta ne face praf.
Dar se merită să ne dăm viața pe mâna Domnului Isus Hristos.
1 Ioan 1:6 Dacă zicem că avem părtășie cu El, și umblăm în întuneric, mințim și nu trăim adevărul.
Este minciună dacă nu corespunde ceea ce spunem cu ceea ce credem.
Dumnezeu este îndurător, Dumnezeu este bun, Dumnezeu ia decizii. Moise l-a rugat pe Domnul să ierte păcatul poporului Israel și să meargă împreună cu poporul în Canaan. Știți când iartă Dumnezeu? În urma pocăinței. Să o luăm cu literă mare înaintea Domnului cu pocăința.
Credeți că Enoh n-a greșit și el cu atâția copii? Dar Enoh umbla cu Dumnezeu.
Când David a luat o hotărâre năpraznică împotriva lui Nabal, dar Abigail pregătește repede merinde și se duce la David și-i amintește că înaintea Domnului când va fi, să nu aibă el o remușcare că a făcut un rău.
Nu mergem în cer cu stările noastre nepotrivite.
Iacov 3:17 Înțelepciunea care vine de sus este, întâi, curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de îndurare și de roade bune, fără părtinire, nefățarnică.
2 Cronici 19:1 Iosafat, împăratul lui Iuda, s-a întors în pace acasă la Ierusalim. 19:2 Iehu, fiul prorocului Hanani, i-a ieșit înainte și a zis împăratului Iosafat: „Cum de ai ajutat tu pe cel rău și ai iubit pe cei ce urăsc pe Domnul? Din pricina aceasta este mâniat Domnul pe tine.
2 Cronici 19:4 Iosafat a rămas la Ierusalim. Apoi a mai făcut o călătorie prin mijlocul poporului, de la Beer-Șeba până la muntele lui Efraim, și i-a adus înapoi la Domnul Dumnezeul părinților lor. 19:5 A pus judecători în toate cetățile întărite din țara lui Iuda, în fiecare cetate. 19:6 Și a zis judecătorilor: „Luați seama la ce veți face, căci nu pentru oameni veți rosti judecăți; ci pentru Domnul, care va fi lângă voi când le veți rosti. 19:7 Acum, frica Domnului să fie peste voi; vegheați asupra faptelor voastre, căci la Domnul Dumnezeul nostru nu este nicio nelegiuire, nici nu se are în vedere fața oamenilor, nici nu se primesc daruri.” 19:8 Când s-a întors la Ierusalim, Iosafat a pus și aici, pentru judecățile Domnului și pentru neînțelegeri, leviți, preoți și căpetenii peste casele părintești ale lui Israel. 19:9 Și iată poruncile pe care li le-a dat: „Voi să lucrați în frica Domnului, cu credință și curăție de inimă.
Când ne găsim într-o stare din asta de depresie, înapoi pe genunchi în rugăciune. Să zicem în inima noastră: Doamne, sunt un rob netrebnic, sunt o roabă netrebnică.
Noi decât amintim ce-a făcut marele nostru Mântuitor și Domn Isus Hristos.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu