sâmbătă, 30 mai 2015

30, Sâmbătă - 2

Conferință, dimineața
Predică, Faptele apostolilor 5:1-11, mesaj transmis prin Nicu Florea Descarcă MP3
...
Faptele apostolilor 5:1 Dar un om, numit Anania, a vândut o moșioară, cu nevasta sa Safira, 5:2 și a oprit o parte din preț, cu știrea nevestei lui; apoi a adus partea cealaltă și a pus-o la picioarele apostolilor. 5:3 Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt și să ascunzi o parte din prețul moșioarei? 5:4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Și, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu prețul ei? Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta? N-ai mințit pe oameni, ci pe Dumnezeu.” 5:5 Anania, când a auzit cuvintele acestea, a căzut jos și și-a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toți cei ce ascultau aceste lucruri. 5:6 Flăcăii s-au sculat, l-au învelit, l-au scos afară și l-au îngropat. 5:7 Cam după trei ceasuri, a intrat și nevasta sa, fără să știe ce se întâmplase. 5:8 Petru i-a zis: „Spune-mi, cu atât ați vândut moșioara?” „Da”, a răspuns ea, „cu atâta.” 5:9 Atunci Petru i-a zis: „Cum de v-ați înțeles între voi să ispitiți pe Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la ușă și te vor lua și pe tine.” 5:10 Ea a căzut îndată la picioarele lui și și-a dat sufletul. Când au intrat flăcăii, au găsit-o moartă; au scos-o afară și au îngropat-o lângă bărbatul ei. 5:11 O mare frică a cuprins toată adunarea și pe toți cei ce au auzit aceste lucruri.
Sufletul omului este adânc.
Ceea ce stă la baza păcatului este mândria.
Necredincioșia față de un lucru pe care îl spunem. Vorbim de un suflet corupt, de o lipsă de cunoaștere prin Duhul Sfânt.
Problema de grup, care este o presiune, când vine cineva din grup și împărtășește ce se vorbește în mass-media.
Există problema sexului. Pentru aceasta avem nevoie să fim oameni puternici ca să ne opunem.
Ceea ce stă la baza acestora este lipsa de sinceritate.
Lipsa fricii de Dumnezeu.
Trebuie să ajung să fiu un om smerit înaintea lui Dumnezeu. Toate slăbiciunile s-au strâns într-un adânc și s-a format un munte de piatră. Nu putem sparge acrasta decât printr-o smerenie și umilință înaintea Domnului.
Cheia creștinismului este cheia smereniei. Este singura cale care sparge acel munte.
A fi smerit înseamnă a fi un om puternic, care spune lucrurilor pe nume.
C.S.E. Lewis "nu vrei să mă scapi de această șopârlă". "N-am să te scap de această șopârlă decât când vei vrea asta."
Încă există speranță!
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu