sâmbătă, 30 mai 2015

30, Sâmbătă - 10

Conferință, prânz
Predică, Întrebări și răspunsuri, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Atitudinea pe care o ai față de învățătură. Copiatul e doar un lăstar. Nici un credincios nu ar trebui să se prezinte la examen fără să se pregătească foarte bine! Chestiunea este că-ți dezvolți o disciplină.
Această naștere din nou generează dorințe noi, valori noi.
Care este cea mai puternică motivație pentru a trăi pentru Domnul indiferent de cât de mare este prețul? Motivația este: "Îl iubim pentru că El ne-a iubit mai întâi". Este o chestiune absolut normală să asculte de Dumnezeu. "Pentru a plăti prețul pentru a rămâne în integritatea lui Dumnezeu". Omul este dispus să suporte multe pentru un lucru firesc. Când compari cu veșnicia cu Dumnezeu, prețul este nesemnificativ. Alții au plătit martirajul. Dar este favor să suferi pentru Domnul Hristos! Înaintea lui Dumnezeu sunt actual oameni care plătesc prețul final: viața.
Poți mărturisi prin tăcere? Nu trebuie să fi un taciturn. Poate fi un context, ai niște colegi cărora le-ai spus de mai multe ori și ai devenit agasant, mai departe omul vrea să vadă viața. Poți să fi integru prin tăcere. Tăcerea constructivă este tăcerea Cuvântului. Contează motivația pentru care taci.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu