duminică, 22 aprilie 2012

22 - Duminică - 2

Evanghelizare, dimineaţa
Predică, Ioan 21:15-19, Reabilitarea lui Petru, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3

...
Domnul Isus are o discutie mai importanta cu Petru, pentru că Petru se lepădase de Domnul Isus. Ioan 18:25 "Nu cumva eşti şi tu unul din ucenicii Lui. El a zis: nu sunt."
Dar au fost paşi care au dus spre eşec: 1. S-a încrezut în sine, "eu niciodată nu voi găsi în Tine o pricină de poticnire", nu este bine să-L corectezi pe Domnul Isus Hristos; 2. S-a rugat prea puţin; Petru nu a vegheat; 3. A acţionat prea repede, ia sabia şi loveşte; 4. L-a urmat pe Domnul Isus de la distanţă, ajunge împreună cu Ioan în curtea marelui preot, şi atunci îl întreabă o slujnică. Luca 22:52, Petru s-a lepădat în văzul tuturor. Ioan 18:26 "nu te-am văzut eu cu El în grădină?" şi Petru a zis "nu-L cunosc". Apoi cântă cocoşul, iar Domnul se uită ţintă la Petru. Iar Petru a ieşit afară şi a plâns cu amar. Cât de rar se vede astăzi o astfel de pocăinţă. Acel plâns amar e cea mai mare întristare pentru un om.
Petru niciodată nu a uitat amărăciunea acelei lepădări, şi când auzea un cocoş cântând, plângea iarăşi, cum spun nişte legende din începuturile creştinismului.
Domnul Isus în faţa lui Petru. Domnul Isus foloseşte apa ca să-l cerceteze pe Petru. Îi aduce aminte de pescuirea minunată din urmă cu 3 ani şi jumătate spunându-i: "aruncă mreaja în partea dreaptă!".
Apoi a folosit focul: era jăratec de cărbuni şi peşte, şi-l face să-şi aducă aminte de curtea marelui preot.
3. Şi pâinea, era peşte şi pâine. Ca să-şi aducă aminte de frângerea pâinii, de mijlocirea Lui pentru Petru.
De trei ori a căzut, de trei ori a venit întrebarea "Mă iubeşti?".
Luca 23:61, Domnul Isus s-a uitat ţintă la Petru, la acel om la care noi nu ne-am fi uitat, şi totuşi Domnul se uită la el. Aşa se uită şi Domnul la noi. Privirea aceasta a făcut pe Petru să-şi deschidă inima şi să plângă cu amar căderea Lui.
A mai fost o şansă pentru Petru, întreaga viaţă L-a slujit cu ardoare pe Domnul Isus Hristos. Petru a fost credincios până la moarte, şi a murit crucificat.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu