duminică, 22 aprilie 2012

22, Duminică, tineret, 3

Tineret, seara
Predică, Geneza 24:49-51, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3

...
Este un Dumnezeu gelos, care vrea să facă o lucrare temeinică în om. Toată Treimea cerească se implică în căsătorie. Dumnezeu ştie să potrivească două piese. Are valoare veşnică. Dumnezeu Duhul Sfânt este o persoană delicată, care nu forţează lucrurile. Eliezer, robul, este o imagine a Duhului Sfânt. Robul vorbeşte cu atâta curtuazie, deşi Avraam era putred de bogat. Pericolul tatonării, în domeniul acesta e vorbă de suflete veşnice. Rănile rămân, cicatricile pot rămâne toată viaţa. Duhul Sfânt vorbeşte prin credincioşi.
Sunt cazuri în care surori s-au purtat cu un caracter creştin şi tineri au văzut asta şi s-au pocăit, şi după, s-au întrebat cu privire la căsătorie şi s-au căsătorit cu ele.
Aş sugera ideea de o prietenie în grup, în rugăciune, în studiu biblic, în deplasări la penitenciar. Când băiatul vede, şi înţelege că e voia lui Dumnezeu, se duce la părinţi şi le cere voie, şi apoi el vorbeşte cu fata. În acest cadru mai larg se poate merge la cunoaştere, poate chiar a defectelor. Să te rogi împreună, să discuţi Cuvântul, să aplici în viaţa practică.
Efeseni 5, "fiţi plini de Duh", plinătate practică a Duhului Sfânt. Coloseni 2, altă traducere: "voi sunteţi deplin în El". Ar trebui să se căsătorească oameni compleţi. Adevărata împlinire este în El. Adevărata viaţă de căsătorie este să slujeşti Lui în ea.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu