duminică, 24 martie 2013

24, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 9:23-35, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Duhul lui Dumnezeu lucra cu atâta putere.
Așa începe întoarcerea la Dumnezeu, prin pocăință.
Saul se pocăiește și recunoaște că împotriva Domnului Isus Hristos lucra. Timp de trei zile n-a băut și n-a mâncat nimic. Și nu putea vedea, ca la sudură când lumina aceea îți ajunge la ochi că nu te-ai protejat suficient.
Pocăința înseamnă să te întorci la 180°. Nimic nu ne poate apropia de Dumnezeu decât atunci când vin cu cuvinte de pocăință.
Dumnezeu are putere să mă schimbe și să ne schimbe ca să cinstim și să onorăm Numele Său.
Ce schimbare profundă și autentică face Domnul în inima omului.
Harul lui Dumnezeu lucrează schimbare autentică în viața omului care s-a întors la Dumnezeu și l-a primit pe Domnul Isus cu o inimă sinceră.
Erau oameni care căutau să-l omoare pe Saul, iudeii care au fost antrenați în ura lor.
Nici frații din Ierusalim nu erau gata să creadă în această schimbare autentică din viața lui Saul. S-a folosit Dumnezeu de un frate, Barnaba care s-a ocupat de cel întors de curând la Dumnezeu ca să-l facă cunoscut fraților.
Tot așa a zis și Domnul Isus lui Nicodim, când i-a vorbit despre nașterea din nou.
Fapte 9:31, "Biserica se bucura de pace", de pacea Domnului Isus. "Se întărea sufletește", o de ne-am hrăni cu acest Cuvânt al lui Dumnezeu. "Biserica umbla în frică Domnului", să nu-l supăr pe Dumnezeu, să mă gândesc la acea teamă sfântă de El. "Cu ajutorul Duhului Sfânt Biserica se înmulțea". Enea = gr. Laudă, abia atunci când ești în neputință înțelegi, "Isus Hristos te vindecă", gândiți-vă la sufletul dumneavoastră care este mult mai prețios.
Domnul Isus Hristos a murit pentru păcatele noastre.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu