duminică, 24 martie 2013

24, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 9:36-43, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Avem în față o minune autentică.
Cel mai mult înțelegem Cuvântul, crezând în el.
Cel mai grav cu descoperile omului este că și le atribuie omului și nu Domnului omului.
Acum este facultatea credinței, dincolo se consumă acest dar. Facultatea credinței este imensă.
Să putem să facem un pas mai departe și să credem într-o înviere din morți, de exemplu a ta spirituală.
Era o ucenică care făcea o mulțime de fapte bune și milostenii. Dovada că ești mântuit se face și prin fapte bune și o mulțime de milostenii.
Cine vrea să trăiască așa? Cine a înțeles mântuirea. Ce faci pentru Domnul? Păgubitor este să nu faci nimic pentru Domnul. Este o imensitate de oportunități pentru cine vrea să facă ceva pentru Domnul.
Va rămâne ceva după tine, va plânge cineva după tine?
Oameni aceia din Lida credeau așa că au chemat pe Petru când a murit ucenica.
Petru a plecat, nici nu știa ce-l așteaptă. Când a sosit, văduvele i-au arătat hainele făcute de ucenica.
Acum nimeni nu mai cere, orgolioși sunt și cei săraci și cei care au mai mult.
Să stai lângă un om cald sau rece și să-I spui: Scoală-te! Nu e vorba de Petru, ci despre Suveranitatea lui Dumnezeu cu puterea Duhului Sfânt, credința celor de acolo. În cuvinte puține, lucruri extraordinare, supranaturale.
Învierea trupească este o minune pentru clipă, pentru că apoi a murit iarăși la bătrânețe sau la timpul ei.
Dar învierea trupească de la sfârșit va fi cu un trup ca al Domnului Isus. Domnul Isus, după înviere a intrat în case nu ca noi. Un trup care nu este din carne, cât de mici suntem, infim de mici. E fascinantă învierea ca a Domnului, ce ne așteaptă, avem nevoie să cugetăm la aceste lucruri!
Viața lui Dumnezeu dată nouă. Ce este viață noastră: obiseală, stres, plictiseală. Pentru că n-avem legătură cu Viața, cu Domnul Isus. Ceasul a și venit, cei morți vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor asculta vor învia. Adevărata înviere, la viață împreună cu Domnum Hristos. Se poate întâmpla când stai pe scaun.
Suntem păcătoși când se aprinde lumina. Este moarte dacă totul gravitează în jurul tău.
"Eu sunt Învierea și Viața", viața de apoi? Nu, ci viața de acum. Să cunoști astăzi realitatea iertării. Ca să ne învieze a murit El. Ca odata cu El să îngroape pe cei care i-au furat slava. L-am detronat pe Dumnezeu din viața noastră, rezultatul nici o îmlinire.
Este viață veșnică viața Lui. O viață de împlinire. Scapă-ma Doamne de mine, în Tine îmi regăsesc viața mea!
Și vezi totul prin ochii Lui, toate au această amprentă pentru slava lui Dumnezeu. În noi este o formă, dacă nu este pentru Dumnezeu este degeaba.
Scriptura vorbește de o judecată. Tragedia este că este așa de legat de noi păcatul, încât pur și simplu, numai această veste. Iadul este tot veșnic, asta arată că supărarea înaintea lui Dumnezeu este groaznic, cum este să-l minți pe Dumnezeu? Este grav, nespus de grav. Dumnezeu în Hristos ca să împace lumea cu Sine. Cine refuză această iertare, are parte de judecata și condamnarea veșnică.
Mărturisiți-vă păcatele. Poate să aștepte serviciul, poate să așteoye spitalul. Dar aici este Suveranul Dumnezeu. Dacă retrage Dumnezeu mâna sunt pierdut. Cine poate să se joace cu bunătatea lui Dumnezeu?
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu