duminică, 24 martie 2013

24, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, Coloseni 1:9-12, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Suntem o generație care ne rugăm foarte puțin. Atunci când ne mai aducem aminte și de alții cădem în capcana rugăciunilor formale, și ne rugăm: Doamne fii cu cutare sau Doamne binecuvintează pe cutare!
Aceste versete reprezintă o rugăciune din care să învățăm cum să ne rugăm. Ca oameni credincioși avem nevoie să ne rugăm lucruri concrete: Binecuvintează-I familia, sau Dă-I înțelepciune în familie!
Pavel, în această rugăciune are o singură cerere: să vă umpleți de cunoștința voiei lui Dumnezeu, ca să-I fie plăcuți în orice lucru.
4 principii de viață creștină: rodirea, creșterea, întărirea, mulțumirea.
Cererea lui Pavel, cât de important să cunoști voia lui Dumnezeu. Această umplere este un proces de zi cu zi. Nu vom putea trăi o viață plăcută înaintea lui Dumnezeu dacă nu cunoaștem voia Lui.
În primul rând Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi este plinătatea Duhului Sfânt în fiecare zi.
Căutăm noi să fim umpluți de cunoștința voiei lui Dumnezeu?
Roada este adusă de Duhul Sfânt. Trebuie să se vadă concret în faptele făcute. Oare Dorca din Lida (Fapte 9) se chinuia să găsească ceva de făcut pentru Domnul, sau nevoile sunt aproape și poți ajuta dacă vrei.
Pavel spune "crescând" în această relație. Dacă un credincios nu continuă să crească ceva, este în neregulă, Filipeni 3:10, "să mă fac asemenea cu moartea Lui".
Întărirea, beneficiar este caracterul nostru. Avem nevoie de o putete mare, "tăria slavei Lui". Prin răbdarea cu care lucrează și îndelunga răbdare. Lipsa răbdării duce la depresie. Lipsa îndelungei răbdări duce la răzbunare.
Ne-a făcut merituoși să fim moștenitori. Hristos ne-a învrednicit.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu