duminică, 14 aprilie 2013

14, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 11:19-26, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Este o continuare a Evangheliei după Luca. Această continuare a acestei cărți probabil se va sfârși când va veni Domnul Isus.
Evanghelia are un rost veșnic, și Evanghelia își atinge scopul. Deși pare că nu toți oamenii o ascultă ea este o Evanghelie veșnică. Tocmai această prigoană împinge evanghelia mai departe. Tocmai acestea sunt căile prin care Dumnezeu își atinge scopurile. Înțelegem că tocmai ostilitățile acestea îl provoacă pe Dumnezeu să-Și arate slava. Cel rău și-a luat partea mai ușoară, are condiții favorabile, dar a ales țărâna. Dar Dumnezeu și-a ales partea mai grea, întâmpină ostilitate, necredință, îndoială.
Cei care au plecat în urma prigoanei și-au înțeles menirea. Au mers departe, împlineau ce trebuia, mântuirea vine de la Iudei. Dar niște oameni simplii, ce înseamnă să n-ai prejudecăți.
Nu vom fi în stare să răspundem la toate prejudecățile dumneavoastră.
Erau în Antiohia vreo 16 Antiohii. 500000 de locuitori, stradă largă, arene, în ce condiții au lucrat oamenii din Cirena.
Evanghelia este pentru toți. Oraș mare în care romanii veneau la pensie. Dar era un oraș imoral, al doilea ca stricăciune după Corint. Acolo vin niște oameni, sus sunt răsplătite lucrurile cu valabilitate veșnică. Suntem chemați să vestim Evanghelia Domnului Hristos, șansa ca omule să gândească mântuirea, să suspine și să se poată prezenta lui Dumnezeu.
S-a mutat centrul de la Ierusalim la Antiohia. Priviți astăzi la Asia, că e un privilegiu să fii purtătorul harului lui Dumnezeu, dar și o responsabilitate ca să țin, altfel Dumnezeu mută capitala. Ni se dă pe mâini avuția cerului, tezaurul cerului, pe Domnul Isus Hristos.
Privind spre Siria de astăzi, se ne minunăm și să ne îngrozim că unii nu au păzit evanghelia. Siria de ieri și Siria de astăzi. Să ne rugăm pentru Siria și pentru credincioșii de astăzi de acolo. Să ne rugăm pentru cei de acolo, avem leagănul credinței acolo.
Avem dureri, avem suferință, mâna Domnului să ne dea soție, adăpost, depindem de mâna Domnului. Mâna Domnului este cu aceia care fac lucrarea Lui.
"Un mare număr de oameni au crezut și s-au întors la Domnul". Care este explicația pentru așa lucrare? Mâna Domnului. La fel și la lucrarea de evanghelizare, să fie nascut cineva din morți pentru Dumnezeu. Un mare număr, prin cine? Prin niște oarecare. Contează cum lucrează: prin mâna Domnului!
Cine a dus succesul în Antiohia? Domnul Isus Hristos. Răspunderea noastră este să ducem această veste.
"Au crezut și s-au întors la Domnul", adevărul vă pune în situația să decideți.
Vreau să devin nefavorabil păcatului, ispitei.
Suntem vinovați și suntem responsabili că suntem vinovați. Priviți spre Golgota, spre locul acesta spiritual. Reper istoric și repet spiritual.
Condiții nefavorabile de a trăi viața de credință. Să accepți suferința de acasă: iarăși ai fost acolo!
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu