duminică, 14 aprilie 2013

14, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 11:27-30, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Alături de orașele mari bogate sunt foarte multe zone de sărăcie. Această providență a lui Dumnezeu de a nu lăsa pe toți oamenii bogați. Dărnicia să dai din cei la limită, să dai și altuia care este mai la limită decât tine.
În Africa avem o misionară pe Magdalena Maria. Îngrijește de copii, are școală pentru ei. Din puținul ei a pregătit ceva de mâncare copiilor, încât după mau multe săptămâni copiii aceia au plecat sătui. Foamete în toată lumea, de ce s-a întâmplat? Foamete, secetă, lipsă de lucru, dar de ce? Așa a vrut Dumnezeu, ca să-Și arate slava.
Dacă nu era un om ca Iosif? Cu siguranță nu rezistau la 7 ani de foamete.
Tot așa și proorocul care spune de foamete, ca să fie anunțați și să salveze pe niște oameni. Pentru ca noi cu o inimă ca a Domnului Isus Hristos să putem mijloci înaintea lui Dumnezeu, și cu ce avem să putem ajuta.
Credincioșii din Antiohia erau extrem de deosebiți, remarcați de ceilalți în viața de zi cu zi. Li se spuseseră despre felul de purtare a Domnului Isus. Acela despre care ne vorbesc Îl vedem în ei. Evanghelia trebuie să devină un mod de viață. Oamenii de acolo i-au numit "creștini". Noi credincoșii suntem o priveliște pentru oameni și îngeri.
Dar creștini sunt din statistici laice un miliard și ceva. Dar cârciumile sunt pline, destrăbălarea este în toi, toți sunt creștini. Dar cei credincioși încearcă acu să se numească "credincioși".
Dar nu trebuie să rămânem la auzite. Copilul care se naște nu rămâne totdeauna la starea de la început. Într-un mod asemănător stau lucrurile pentru cel credincios. Creșterea, maturizarea, să citim zilnic din Cuvântul Domnului. În Antiohia evanghelia a însemnat și ucenicizarea, creșterea în credință.
O Biserică are nevoie să poată fi crescută tot timpul. Altfel starea acelui om va fi și peste mulți ani o stare de copilărie.
Barnaba are și o inimă aplecată spre relații frățești. Barnaba înțelege că adunarea are nevoie de mai mulți lucrători. Să ajungă să antreneze pe cel mai mare apostol al neamurilor, pe Pavel. Și totuși Dumnezeu lucra prin această decizie. Barnaba înțelege că pe terenul adunării este lucrare colectivă și este nevoie de cât mai mulți lucrători.
Astăzi oameni de bine înseamnă altceva și se spune între ghilimele.
Oameni de bine în sensul Scripturii.
Să lucrezi după ceasul lui Dumnezeu.
Este har, este același har. Dumnezeu mișcă lucrurile.
Mărturie despre China, credincioșii de acolo au I extraordinară mărturie: creștinii sunt primii acolo unde e nevoie.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu