duminică, 14 aprilie 2013

14, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Evrei 11:23-27, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Exod 1:7-14, Evreii își urmăreau destinul lor să fie ca pulberea pământului. Dar egiptenii vroiau să-I extermine, planul Satanei de nimicire a lui Israel a început de atunci.
Ne putem oare gândi ce răzbătea în colibele evreilor: "Unde este Dumnezeul nostru?".
Psalmi 115:3 Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea.
La fel Satana a urmărit și pe Domnul Isus, când căuta Irod să-L omoare.
Tot așa oameni care se cred oameni ai credinței fac planurile celui rău: ura, dezbinarea.
Porunca apare cu puțin mai înainte de nașterea lui Moise. Aaron era cu trei ani mai mare și nu se spune că era porunca și la nașterea lui.
Credința lor se confruntă cu porunca împăratului. Dar care părinte nu consideră pe copilul său frumos? Dar Cuvântul subliniază copilul era frumos, trebuie că era ceva special de frumos.
Dar cum să ții pe copil să nu țipe? Ascunderea copilului are niște limite. Părinții trec în clasa 2: copilul este abandonat. I se făcuse un sicriaș de papură. Abandonul credinței, abandona copilul în mâna lui Dumnezeu. Nu mai depinde copilul de iscusința lor, ci copilul acesta este abandonat lui Dumnezeu. Ferice de copiii cu părinți credincioși. Părinții aceștia s-au abandonat în brațele lui Dumnezeu așa cum au știut ei.
Sora mai mare a lui Moise urmărea sicriașul privind printre trestii. Credința are examenele ei.
40 de ani Moise crește ca un egiptean, educat de mic în spiritul Egiptului, să fie demnitar al poporului. La această vârstă, Moise a luat o decizie. Și anume să meargă și să împărtășească soarta poporului său.
Evrei 11:24 "Prin credință Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui faraon."
Credința aceasta se naște din preocupări. Moise în această confruntare în care trebuie să aleagă, Moise alege să sufere ocara împreună cu robii din Egipt.
Cum adică prințul să umble pe câmp, printre robi, era înjositor pentru un Egiptean. Era un act al credinței, sigur maturizarea va veni mai târziu.
Decizia lui Moise are un preț. Hotărârea noastră are un preț. Dacă ești credincios autentint, vei suferi. În perioada comunistă au fost credincioși care au spus nu pactului cu faraonul vremii.
Când faraon aude de fapta lui Moise, farson decide să-l omoare.
Tot așa și apostolul Pavel consideră slava lumii ca un gunoi.
Cât de mult pierde Moise, ajunge un sărman păstor prin pustiurile Arabiei. Dumnezeu să ne ajute să plătim prețul trăirii credinței. O viață de credință care nu poate fi o viață de ușurătate. Credința te angajează la sacrificii la renunțări.
Drumul ales de Moise l-a costat multă umilință. Moise ajunge să aibă limba încâlcită. Dar la 40 de ani, ca erudit egiptean învățase oratoria, dar alți 40 de ani în pustiu la oi, și-au pus amprenta asupra lui Moise.
Cum să nu-L iubești pe Domnul când ai de a face cu Mântuitorul?
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu