duminică, 14 aprilie 2013

14, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, Coloseni 1:9-12, mesaj transmis prin Claudiu Dorcioman Descarcă MP3
...
Versetul 9, apare o cerere și apare o motivație. Nu ajunge cunoașterea ci trebuie o acțiune: "să vă purtați". Este clar că apostolul Pavel transmite unor credincioși. În Evrei se spune "prin credință" apoi "a făcut".
Care este legătura între cunoștința cu privire la voia Lui și purtare? Conexiune între cunoștință și acțiunile din viața noastră. "Aducând roade în tot felul de fapte bune", și "sporind în cunoștința voiei Lui".
Pomul nu rodește ci roadele sunt produse de pom.
Efeseni 2:10 "Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele."
Faptele bune să plece de la cei mai apropiați, de la familia noastră.
Ilie și proorocii lui Baal. Pericolul de a ne mândri, dar ca soluție este să spunem care sunt motivele și originea acțiunilor noastre.
Este excelent să dorim să creștem în cunoaștere, dar nu cred că Dumnezeu vrea să cunoaștem fără să acționăm.
Coloseni 1:11 "întăriți, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare și îndelungă răbdare, cu bucurie". Dumnezeu vrea să ne dea putere dar împreună cu răbdarea.
Copiii sunt atrași de oameni care pot face lucruri mari. Copiii cred și nu au nevoie de oameni demonstrație științifică, aspectul de copil care crede totul.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu