duminică, 7 aprilie 2013

7, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 11:17-18, mesaj transmis prin Costel Zamfirache Descarcă MP3
...
E foarte greu să asculți evanghelia.
Apostolul Petru a făcut pasul acesta împotriva a ce știa, Dumnezeu l-a convins. Cu toate că era moral, Corneliu nu era mântuit, nu era fericit.
Suntem în planul lui Dumnezeu și Dumnezeu dorește să ne mântuiască.
Mântuire înseamnă salvare, să scoți pe cineva de pe un teren periculos și să-l aduci acolo unde nu mai este nici un pericol. Dar salvarea noastră era așa de scumpă încât era imposibil ca omul să plătească, să se mântuiască. O groapă adâncă a pieirii și în fundul mocirlei și fără nădejde de a scăpa. Dar pe drumul acesta a trecut singurul om milos, Samariteanu milostiv, adică Domnul Isus Hristos.
Nu se poate să intrii în posesia mântuirii fără pocăință față de Dumnezeu sau fără credință. Bazându-ne pe meritele Domnului nostru Isus Hristos, o lucrare deplină a Lui, ne putem bucura de mântuire.
Primul lucru după mântuire este o seninătate și bucurie.
Dar cel rău a făcut ca mântuirea s pară așa de neatractivă, dar îndrăzniți, faci pași spre această mântuire.
Mântuirea înseamnă siguranța păcatelor iertate. S-a îndurat de noi, dar s-a îndurat și de copii. Cât de mare e mântuirea și poate fi înțeleasă și de cei mici. Dar e nevoie de smerenie.
Mântuirea ne dă și izbăvirea de păcate. Omul e dispus să zică că e păcătos dar diavolul vine și zice: ce faci după aceea? Coloseni 1:13, iertare și izbăvire.
Mântuirea cuprinde și puterea ca să nu mai păcătuiești, Efeseni 1:13.
Iar astfel, Dumnezeu face din noi copii ai lui Dumnezeu, Ioan 1:12. Păcatul ne-a depărtat de Dumnezeu, dar prin mântuire suntem primiți.
În pragul plecării în veșnicie, ei vorbesc frumos, cu nădejde pentru veșnicie. Dacă nu ai nădejde, clipa morții este grea.
Toți care suntem aici avem această mântuire deplină?
"Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară."
Și mântuirea își are vremea ei. Vremea aceasta este astăzi.
Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, după aceea vine judecata.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu