duminică, 7 aprilie 2013

7, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 11:1-18, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Pentru o lucrare pentru slava lui Dumnezeu era tras la răspundere.
Omul este responsabil pentru faptele sale. Cu atât mai mult pentru o faptă rea. Va sta într-o zi înaintea Domnului să răspundă.
Dela Iope până la Cezareea, 50 km. Cel mai probabil pe jos. Apostolul Petru rămâne în liniște.
Sutașul Corneliu avea atribute lăudabile, dar nu erau egale cu statutul de om mântuit. Nu există termenul de egalitate între moralitate și mântuire. Faptele bune nu sunt acceptate pentru iertarea păcatelor pentru că sunt ca o haină mânjită.
Comuniunea omului cu Dumnezeu este după ce este înviat din păcat și adus la viață prin Domnul Isus Hristos.
1 Tesaloniceni 5:23, Dumnezeu are alte priorități decât omul: duhul, sufletul și apoi trupul. Omule care nu-L are pe Dumnezeu nu are o relație vie cu Creatorul Său. Numai când comunică prin Domnul Isus Hristos, omule acela are sufletul curățit prin Domnul Isus Hristos. Accidentul este păcatul, regula este neprihănirea.
Omul mântuit face voia lui Dumnezeu.
Dumnezeu influențează rațiunea noastră.
Dar lumea se gândește la rău imediat ce se gândește.
Când intră în viața noastră, Dumnezeu dă o gândire nouă. Nu mai iubești păcatul pentru că este contrar rațiunii lui Dumnezeu.
Sentimentele noastre sunt și ele schimbate. Să avem o atitudine corectă față de păcatul lumii acesteia. Evanghelia aduce sentimente sfinte.
Sutașul avea nevoie ca Petru să vină să-I vestească evanghelia.
Iudeii percepeau Neamurile ca oameni necurați. Dumnezeu are rânduieli, dar aceste rânduieli sunt datină umană, împotriva voiei lui Dumnezeu. Petru primește o vedenie: o masă legată la 4 colțuri. Toate Neamurile erau reprezentate acolo, dar înaintea lui Dumnezeu este un singur atribut: asemenea unor fiare. Același om văzut bine înaintea oamenilor dar care este un criminal în serie. Păcatul distruge. Dar tot în fața e masă din vedenie erau și păsările. Așa sunt oamenii liberi în mintea lor, dar adevărata libertate e a credinciosului: am libertatea să fac răul dar aleg să-l ascult pe Dumnezeu.
Fapte 20:21, pocăință față de Dumnezeu și credința în Domnul Isus Hristos.
Cine era Petru? "Cine eram eu să mă împotrivesc lui Dumnezeu?"
Evanghelia în esență înseamnă viața.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu