duminică, 7 aprilie 2013

7, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Coloseni 1:10-14, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Să se poarte într-un chip vrednic de Domnul.
Frumusețea Cuvântului, lucrurile pe care le-a scris nu au fost de la el. Cuvintele acestea sunt tot atât de utile pentru noi, ca și pentru cei din vremea apostolului.
1) Să ne purtăm într-un chip vrednic de Domnul. Acasă, la slujbă, la adunare, oriunde s-ar afla, în mijlocul transportului în comun.
2) Să-I fim plăcuți în orice lucru. Trebuie să trăim ca El.
Aducînd roade în tot felul de fapte bune. Cât de mult dorește Dumnezeu ca noi să aducem roadă. Ucenița Dorca, Fapte 9, surorile au fost gata să depună mărturie, doar un ac și-o ață.
3) Să crească în cunoștința lui Dumnezeu. Fac eu ceea ce spune Cuvântul aici? Apostolul Pavel era așa de umplut de această dorință, Filipeni 3:10; 2 Timotei 4:7-8.
Întăriți în toată puterea. Putere și tărie, ceva care să producă efect. Această armură: coiful mântuirii, platoșa neprihănirii. Astfel este foarte greu pentru vrăjmaș să pătrundă prin armătură. Ce important este să fim în voia lui Dumnezeu.
Potrivit cu tăria slavei Lui. O tărie în supunere, în ascultare, în răbdare, în îndelungă răbdare. Ex: pe la miezul nopții Pavel și Sila cântau cântări de laudă. Când cânți, inima începe să se învioreze. Domnul a avut o astfel de îndelungă răbdare atunci când era răstignit pe cruce. Fapte 7, martirul Ștefan: "Doamne Isuse nu le ține în seamă păcatul acesta".
Coloseni 1:12 mulțumind Tatălui, care v-a învrednicit să aveți parte de moștenirea sfinților în lumină.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu