duminică, 22 decembrie 2013

22, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Matei 1:18-25, mesaj transmis prin Adam Lucian Descarcă MP3
...
Romani 1:1 Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat să fie apostol, pus deoparte ca să vestească Evanghelia lui Dumnezeu, 1:2 pe care o făgăduise mai înainte prin prorocii Săi în Sfintele Scripturi. 1:3 Ea privește pe Fiul Său, născut din sămânța lui David, în ce privește trupul, 1:4 iar în ce privește duhul sfințeniei, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morților; adică pe Isus Hristos, Domnul nostru,
2 scopuri pentru care a venit Domnul Isus.
Matei 1:23 „Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un Fiu, și-I vor pune numele Emanuel” care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi.” 1:21 Ea va naște un Fiu, și-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.”
Aceste 2 nume ne arată 2 scopuri pentru care a venit Domnul Isus Hristos.
Emanuel = Dumnezeu este cu noi. Sau am putea spune Dumnezeu este printre noi.
Ioan 1:10 El era în lume, și lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. 1:11 A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit.
El este chipul Dumnezeului celui nevăzut.
Ioan 14:8 „Doamne”, I-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns.” 14:9 Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?
Adevărul ni l-a prezentat Domnul Isus Hristos.
Al doilea scop este că Domnul Isus a venit să răscumpere pe cel păcătos.
Citind întreaga Biblie nu poți separa întruparea Domnului Isus Hristos de moartea lui pe Crucea Golgotei.
Marcu 2:17 Isus, când a auzit acest lucru, le-a zis: „Nu cei sănătoși au trebuință de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăință nu pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși.” Luca 19:10 Pentru că Fiul omului a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut.” Ioan 3:17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
1 Timotei 1:15 O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși”, dintre care cel dintâi sunt eu.
Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
Dacă am înțelege scopul venirii Domnului Isus Hristos, n-ar mai fi goana aceasta după cumpărături.
Atunci când vii înaintea jertfei Sale poți primi iertare, poți primi vindecare.
Te îndemn iubite suflete să te gândești și la tabloul de pe crucea Golgotei.
Ți-aș dori iubite suflete să pleci din locul acesta cu Cel care este Emanuel.
Dacă va fi doar o masă mai plină decât este obiceiul, atunci am ratat înțelesul.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu