duminică, 22 decembrie 2013

22, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:1-12, Cum era să fii sacrificat?, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Apostolul Petru vorbește despre suferință și o încadrează corect în perspectiva răsplătirii lui Dumnezeu. În viața noastră lucrurile vin la pachet. Nu există o viață în care să ai numai dale bune și să n-ai și dale rele. Te uiți poate la cineva și jinduiești la o chestiune din viața lui dar uiți că Dumnezeu dă la pachet toate lucrurile, Dumnezeu dă suferință împreună cu biruință, Dumnezeu dă suferință împreună cu binecuvântare, Dumnezeu dă suferință împreună cu niște trăiri aparte împreună cu El. Este viața de credință în echilibru.
Oamenii spun în lumea fizicii că sunt multe constante, care sunt clar stabilite. Dar este o constantă a credincioșiei lui Dumnezeu. Dumnezeu dă, dar nu dincolo de măsură. Și dacă te uiți doar la probleme și nu vezi binecuvântările, dacă nu vezi pachetul complex al vieții de credință vei fi descurajat. De aceea proporția aceasta pe care Biblia o prezintă este covârșitoare.
Și Cuvântul spune aici: "Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!" (1 Petru 1:1-5)
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu