duminică, 22 decembrie 2013

22, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Isaia 9:6, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Isaia 9:6 Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.”
Evrei 10:9 apoi zice: „Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule.” El desființează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua.
Ioan 14:8 „Doamne”, I-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns.” 14:9 Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?
Luca 2:26 Duhul Sfânt îl înștiințase că nu va muri înainte ca să vadă pe Hristosul Domnului. 2:27 El a venit în Templu, mânat de Duhul. Și, când au adus părinții înăuntru pe Pruncul Isus, ca să împlinească cu privire la El ce poruncea Legea, 2:28 Simeon L-a luat în brațe, a binecuvântat pe Dumnezeu și a zis: 2:29 „Acum, sloboade în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău. 2:30 Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta,
Galateni 4:4 Dar, când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, 4:5 ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.
Taina Evangheliei: "un Fiu ni s-a dat", "ni s-a dat". Fiul Acesta este Fiul lui Dumnezeu.
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
În cuvântul acesta scurt dar cuprinzător poate fi inclus oricine: "oricine crede în El". Această ofertă pe care o dă Dumnezeu, pentru ca să ai o viață veșnică.
"domnia va fi pe umărul Lui", de ce I s-a dat domnia?
Filipeni 2:9 De aceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult și I-a dat Numele care este mai presus de orice nume; 2:10 pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ, 2:11 și orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.
„Minunat", este minunat Domnul Isus? El a venit să facă regenerarea, să facă din noi făpturi noi regenerate, și să facă din noi copiii lui Dumnezeu.
Proverbe 8:30 eu eram meșterul Lui, la lucru lângă El, și în toate zilele eram desfătarea Lui, jucând neîncetat înaintea Lui, 8:31 jucând pe rotocolul pământului Său și găsindu-mi plăcerea în fiii oamenilor.
"Părintele veșniciilor",
Mica 5:2 „Și tu, Betleeme Efrata, măcar că ești prea mic între cetățile de căpetenie ale lui Iuda, totuși din tine Îmi va ieși Cel ce va stăpâni peste Israel și a cărui obârșie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veșniciei.”
Ce frumos spune Dumnezeu. Din veșnicie Domnul Isus era una cu Tatăl.
"Domn al păcii",
Efeseni 2:14 Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea, 2:15 și, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmășia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuși un singur om nou, făcând astfel pace; 2:16 și a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmășia.
Dacă în inima și viața dumneavoastră au fost conflicte între dumneavoastră și soț sau copii, veniți la Acela care este Domnul Păcii.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu