duminică, 8 decembrie 2013

8, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Romani 1:16-25, Ce este Evanghelia?, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Este o veste bună. Ea este cea mai bună veste pe care o poate primi un om.
Marcu 1:14 După ce a fost închis Ioan, Isus a venit în Galileea și propovăduia Evanghelia lui Dumnezeu. 1:15 El zicea: „S-a împlinit vremea, și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie.”
1) Evanghelia îl prezintă întâi de toate pe Dumnezeu. Îl descoperă pe Dumnezeu.
2) Evanghelia descoperă starea noastră duhovnicească înaintea lui Dumnezeu. Coboară în inima noastră, în viața noastră ca să ne descopere starea noastră. Cuvântul ne spune că suntem păcătoși. Evanghelia ne face o radiografie a sufletului nostru. Noi spunem că suntem oameni de treabă dar nu știm ce ticăloșie se ascunde în noi.
Romani 1:29 Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de porniri răutăcioase; sunt șoptitori, 1:30 bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, neascultători de părinți, 1:31 fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecați, fără milă. 1:32 Și, măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuși, ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac.
Câte oare nu găsim și în dreptul nostru?
Sau duhul de curvie care se găsește în atâtea locuri și în reviste.
Evanghelia ne arată păcatele pe care le avem.
Orice om este păcătos.
Romani 3:23 Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.
Toți sunt în această atmosferă și primejdie a păcatului.
Domnul Isus Hristos vedea ce era în inima cărturarilor și fariseilor.
3) Dumnezeu ne arată care este plata păcatului.
Romani 6:23 Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru.
4) Evanghelia ne arată calea de scăpare.
Romani 3:21 Dar acum s-a arătat o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea și Prorocii – 3:22 și anume, neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credința în Isus Hristos, pentru toți și peste toți cei ce cred în El. Nu este nicio deosebire. 3:23 Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. 3:24 Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus. 3:25 Pe El, Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credința în sângele Lui, o jertfă de ispășire, ca să-Și arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu; 3:26 pentru ca, în vremea de acum, să-Și arate neprihănirea Lui în așa fel, încât să fie neprihănit, și totuși să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus.
Pentru păcătoșenia noastră există o soluție. Este jertfa Domnului nostru Isus Hristos.
În vechime la evrei, când un om recunoștea un păcat, nu era suficient să recunoască ci trebuia să ia un animal din curtea lui, să-l aducă la preot și să fie înjunghiat acel animal și sângele să fie scurs în jurul altarului ca plată pentru păcat. Iar acum avem o șansă, o singură șansă de salvare și anume că păcatele noastre sunt iertate pe acest temei că Hristos a plătit în locul nostru.
De multe ori băștinașii, când află despre soluția lui Dumnezeu, reproșează misionarilor: "de ce ați ajuns așa târziu?". Dar la noi, o țară așa zis creștină, avem o mare responsabilitate.
Romani 5:1 Deci fiindcă suntem socotiți neprihăniți, prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. 5:2 Lui Îi datorăm faptul că, prin credință, am intrat în această stare de har în care suntem; și ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.
Noi prin păcatele noastre suntem vrăjmași ai lui Dumnezeu.
Dar când Îl primim avem pace, avem bucurie. Este o bucurie care se manifestă în viață. "Cine fura să nu mai fure". Dacă era un om batjocoritor, Evanghelia te schimbă, Evanghelia întoarce pagina.
Evanghelia aduce roade: "dragostea, bucuria, pacea...".
Evanghelia nu este doar o învățătură. Este o putere.
Ce vei face după ce vei primi Evanghelia? Vei primi o inimă nouă.
De decizia noastră de pe pământ depinde soarta noastră veșnică.
Cu gura noastră trebuie să ne pocăim. Cu gura noastră trebuie să ne mărturisim păcatele.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu