duminică, 8 decembrie 2013

8, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:6-8, mesaj transmis prin Andrei Banu Descarcă MP3
...
Această epistolă a fost scrisă pentru oameni care aveau să sufere.
1 Petru 1:6 În ea voi vă bucurați mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteți întristați pentru puțină vreme, prin felurite încercări,
Domnul Isus rămâne alături de copiii lui chiar și atunci când trec prin încercare.
Ioan 15:11 V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, și bucuria voastră să fie deplină.
Matei 5:11 Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră! 5:12 Bucurați-vă și înveseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot așa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi.
Romani 5:3 Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre; căci știm că necazul aduce răbdare, 5:4 răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea. 5:5 Însă nădejdea aceasta nu înșală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.
Filipeni 2:17 Și chiar dacă va trebui să fiu turnat ca o jertfă de băutură peste jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur, și mă bucur cu voi toți.
Există două feluri de bucurii: cineva care vine și-ți oferă un cadou; dar mai e o bucurie, bucuria de a-l avea pe Domnul Isus în viața ta.
Faptele apostolilor 5:38 Și acum eu vă spun: „Nu mai necăjiți pe oamenii aceștia, și lăsați-i în pace! Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici; 5:39 dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veți putea nimici. Să nu vă pomeniți că luptați împotriva lui Dumnezeu.”
Principii despre necazuri:
V.6, necazurile nu durează
2 Corinteni 4:17 Căci întristările noastre ușoare, de o clipă, lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veșnică de slavă.
V.7, există un scop pentru care îngăduie Domnul ca cei care-L slujesc să treacă prin încercări.
V.7, vin sub diferite forme.
1 Petru 1:7 pentru ca încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, și care totuși este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,
V.7, În necazuri nu trebuie să scadă bucuria.
1 Petru 1:8 pe care voi Îl iubiți fără să-L fi văzut, credeți în El fără să-L vedeți și vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită,
Oamenii aceștia nu-l văzuseră pe Domnul Isus, dar Îl iubeau. N-au trecut ușor în veșnicie.
Știți de ce nu putem birui ispitele și încercările? Pentru că nu-l iubim pe Domnul Isus! Nu trebuie să-L iubim puțin, ci să fie Domnul cu D mare!
Evrei 11:33 Prin credință au cucerit ei împărății, au făcut dreptate, au căpătat făgăduințe, au astupat gurile leilor, 11:34 au stins puterea focului, au scăpat de ascuțișul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oștirile vrăjmașe. 11:35 Femeile și-au primit înapoi pe morții lor înviați; unii, ca să dobândească o înviere mai bună, n-au vrut să primească izbăvirea care li se dădea, și au fost chinuiți. 11:36 Alții au suferit batjocuri, bătăi, lanțuri și închisoare; 11:37 au fost uciși cu pietre, tăiați în două cu ferăstrăul, chinuiți; au murit uciși de sabie, au pribegit îmbrăcați cu cojoace și în piei de capre, lipsiți de toate, prigoniți, munciți – 11:38 ei, de care lumea nu era vrednică – au rătăcit prin pustiuri, prin munți, prin peșteri și prin crăpăturile pământului. 11:39 Toți aceștia, măcar că au fost lăudați pentru credința lor, totuși n-au primit ce le fusese făgăduit; 11:40 pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârșire fără noi.
Oamenii aceștia au iubit pe Domnul.
1 Petru 1:7 pentru ca încercarea credinței voastre
După toate promisiunile lui Dumnezeu, Avraam este încercat. Și Avraam a strălucit așa de frumos.
Geneza 22:1 După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu