duminică, 8 decembrie 2013

8, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1 1:3-5; 5:12, mesaj transmis prin Emi Bălăceanu Descarcă MP3
...
1 Petru 5:12 V-am scris aceste puține rânduri prin Silvan, care cred că este un frate credincios, ca să vă sfătuiesc și să vă adeveresc că adevăratul har al lui Dumnezeu este harul acesta de care v-ați alipit.
O epistolă de confirmare a harului.
Acest cuvânt nu este pentru cei care nu au fost născuți din nou.
1 Petru 1:3 Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morți, la o nădejde vie  1:4 și la o moștenire nestricăcioasă și neîntinată, și care nu se poate veșteji, păstrată în ceruri pentru voi.  1:5 Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!
Domnul Dumnezeu ne-a căutat pe fiecare în parte.
Fără învierea Domnului Isus Hristos nu ar fi fost iertare.
Romani 5:5 Însă nădejdea aceasta nu înșală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.
La ce am fost născuți din nou? La o moștenire nestricăcioasă. O moștenire curată, fără cusur, nu va trece, este o moștenire veșnică. Pentru cine? "Pentru voi", cei născuți din nou.
În v.5, credincioșii sunt păstrați pentru această moștenire.
Iuda 1:1 către cei chemați, care sunt iubiți în Dumnezeu Tatăl și păstrați pentru Isus Hristos
Iuda 1:24 Iar a Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere și să vă facă să vă înfățișați fără prihană și plini de bucurie înaintea slavei Sale,  1:25 singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreție, putere și stăpânire, mai înainte de toți vecii, și acum și în veci. Amin.
Ca tânăr îmi puneam problema dacă mă va lua Domnul Isus. Sunt lucruri pe care încă nu știm că sunt păcate.
1 Corinteni 1:8 El vă va întări până la sfârșit, în așa fel ca să fiți fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos.
Treaba mea este să veghez, să nu mă las amăgit.
Evrei 12:2 Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea, și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
Hristos este autorul credinței noastre.
Această credință este motorul credinței creștine. Credința vine împreună cu puterea lui Dumnezeu.
Credința este însoțită de încercări. Domnul lucrează o credință tot mai mare. De aceea există creștere spirituală. Uitându-ne în urmă putem vedea această creștere?
1 Petru 1:7 pentru ca încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, și care totuși este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu