sâmbătă, 12 decembrie 2015

12, Sâmbătă - 2

Conferință, dimineața
Predică, Psalmul 127:1-5, familia creștină, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Psalmi 127:1 Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. 127:2 Degeaba vă sculați de dimineață și vă culcați târziu, ca să mâncați o pâine câștigată cu durere; căci preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn. 127:3 Iată, fiii sunt o moștenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. 127:4 Ca săgețile în mâna unui războinic așa sunt fiii făcuți la tinerețe. 127:5 Ferice de omul care își umple tolba de săgeți cu ei! Căci ei nu vor rămâne de rușine când vor vorbi cu vrăjmașii lor la poartă.
Ioan 15:5 "căci despărțiți de Mine nu puteți face nimic."
Familia care se dezvoltă.
1) Prin decizia lor simplă, omenească, nu au întrebat pe nimeni, nu l-au întrebat nici pe Dumnezeu. Exemplul lui Samson.
2) Prin decizia prietenilor, părinților.
3) Când doi tineri, se roagă, postesc, îi cer înțelepciune de la Dumnezeu. "Ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă!". Exemplu: Isaac și Rebeca.
Proverbe 18:22 Cine găsește o nevastă bună găsește fericirea; este un har pe care-l capătă de la Domnul.
Proverbe 19:14 Casa și averea le moștenim de la părinți, dar o nevastă pricepută este un dar de la Domnul.
Dumnezeu pentru Adam constată nevoia: nu este bine ca omul să fie singur!
De ce să fie soția supusă? Pentru că e foarte greu. E foarte greu să te supui. Dar în Efeseni scrie să ne supunem unii altora Domnului.
E nevoie ca alături de cei doi în familie să fie și cel de-al treilea: de Domnul Isus.
Ioan 2:1 A treia zi s-a făcut o nuntă în Cana din Galileea. Mama lui Isus era acolo. 2:2 Și la nuntă a fost chemat și Isus cu ucenicii Lui. 2:3 Când s-a isprăvit vinul, mama lui Isus I-a zis: „Nu mai au vin.” 2:4 Isus i-a răspuns: „Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu Mi-a venit încă ceasul.” 2:5 Mama Lui a zis slugilor: „Să faceți orice vă va zice.” 2:6 Și acolo erau șase vase de piatră, puse după obiceiul de curățare al iudeilor; și în fiecare vas încăpeau câte două sau trei vedre. 2:7 Isus le-a zis: „Umpleți vasele acestea cu apă.” Și le-au umplut până sus. 2:8 „Scoateți acum”, le-a zis El, „și aduceți nunului.” Și i-au adus: 2:9 Nunul, după ce a gustat apa făcută vin – el nu știa de unde vine vinul acesta (slugile însă, care scoseseră apa, știau) – a chemat pe mire 2:10 și i-a zis: „Orice om pune la masă întâi vinul cel bun; și, după ce oamenii au băut bine, atunci pune pe cel mai puțin bun; dar tu ai ținut vinul cel bun până acum.” 2:11 Acest început al semnelor Lui l-a făcut Isus în Cana din Galileea. El Și-a arătat slava Sa, și ucenicii Lui au crezut în El.
Despre socrii.
Psalmi 45:10 Ascultă, fiică, vezi și pleacă-ți urechea; uită pe poporul tău și casa tatălui tău!
Efeseni 5:31 „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și cei doi vor fi un singur trup.”
Socrii răi: Laban, socrul lui Iacov. Saul pentru David, împăratul de mai târziu.
Socrii buni: Ietro, socrul lui Moise, preotul Madianului. O soacră, în cartea Rut este cel mai bun exemplu de soacră deosebită, Naomi față de Rut. Petru când cheamă pe Domnul Isus s-o vindece pe soacra lui.
Rut 1:15 Naomi a zis către Rut: „Iată, cumnata ta s-a întors la poporul ei și la dumnezeii ei; întoarce-te și tu după cumnata ta.” 1:16 Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; 1:17 unde vei muri tu, voi muri și eu și voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărți de tine decât moartea!” 1:18 Naomi, văzând-o hotărâtă să meargă cu ea, n-a mai stăruit.
Aquila și Priscila, doi soți devotați Domnului Isus.
Dragostea se jertfește, dragostea trebuie să cuprindă inimile noastre.
O familie matură este una care are răspundere pentru creșterea familiei.
127:3 Iată, fiii sunt o moștenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El.
Geneza 5:32 Noe, la vârsta de cinci sute de ani, a născut pe Sem, Ham și Iafet.
Evrei 11:7 Prin credință Noe, când a fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, și, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-și scape casa; prin ea, el a osândit lumea și a ajuns moștenitor al neprihănirii care se capătă prin credință.
Geneza 9:9 „Iată, Eu fac un legământ cu voi și cu sămânța voastră care va veni după voi;
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu