sâmbătă, 12 decembrie 2015

12, Sâmbătă - 1

Conferință, dimineața
Predică, Matei 7:24-27, Ps 128:1-6, mesaj transmis prin Nelu Zărnescu Descarcă MP3
...
Familia ca locaș al înțelepciunii; Stâlpii înțelepciunii;
Matei 7:24 De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, și le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care și-a zidit casa pe stâncă. 7:25 A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbușit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă. 7:26 Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, și nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit care și-a zidit casa pe nisip. 7:27 A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au izbit în casa aceea; ea s-a prăbușit, și prăbușirea i-a fost mare.”
Temelia familiei
Psalmi 128:1 Ferice de oricine se teme de Domnul și umblă pe căile Lui! 128:2 Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, ești fericit și-ți merge bine. 128:3 Nevasta ta este ca o viță roditoare înăuntrul casei tale; copiii tăi stau ca niște lăstari de măslin împrejurul mesei tale. 128:4 Așa este binecuvântat omul care se teme de Domnul. 128:5 Să te binecuvânteze Domnul din Sion, să vezi fericirea Ierusalimului, în toate zilele vieții tale, 128:6 și să vezi pe copiii copiilor tăi! Pacea să fie peste Israel!
1 Petru 3:7 Bărbaților, purtați-vă și voi, la rândul vostru, cu înțelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moșteni împreună cu voi harul vieții, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre.
Iertarea pune capăt oricărui litigiu.
Înțelepciune în viața de familie.
Soția lucrătorului creștin are și responsabilități. Ajută-ți soțul, soro!
Proverbe 31; soția creștină îi face bine, nu rău.
Disciplină, discernământ și dragoste. "Să nu cruți nuiaua!"
Pentru copiii celui lucrător, să nu fie vinovați de destrăbălare.
Să ne creștem copiii în frica de Domnul! "S-a dat pe Sine însuți pentru Biserică!".
Contează foarte mult mici cadouri. Să știi cum să-ți apreciezi soția!
Tot deschidem gura, să nu rănim cu vorba!
Toți avem slăbiciuni, avem de învățat unii de la alții!
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu