sâmbătă, 12 decembrie 2015

12, Sâmbătă - 5

Conferință, dimineața
Predică, Întrebări și răspunsuri, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
A. 1 Corinteni 7:14;7:12-16; Cum partenerul de viață este considerat sfințit prin partenerul necredincios? Considerentul prin care copiii sunt considerați sfinți?
1 Corinteni 7:12 Celorlalți le zic eu, nu Domnul: dacă un frate are o nevastă necredincioasă, și ea voiește să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea. 7:13 Și dacă o femeie are un bărbat necredincios, și el voiește să trăiască înainte cu ea, să nu se despartă de bărbatul ei. 7:14 Căci bărbatul necredincios este sfințit prin nevasta credincioasă, și nevasta necredincioasă este sfințită prin fratele; altminteri, copiii voștri ar fi necurați, pe când acum sunt sfinți. 7:15 Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu sunt legați: Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace. 7:16 Căci ce știi tu, nevastă, dacă îți vei mântui bărbatul? Sau ce știi tu, bărbate, dacă îți vei mântui nevasta?
Reglementarea biblică a situațiilor un pic de excepție.
Sfânt înseamnă "pus de-o-parte pentru Dumnezeu", Samson, Samuel, sau animalele de jertfă, lucruri puse de+o+parte pentru Dumnezeu.
Un alt sens este lucrarea pe care o face Dumnezeu. "Sfinților care sunt în Colose.. ". Adică oameni mântuiți.
Sau altceva: ceva deosebit de strălucitor.
În contextul pasajului, sfânt înseamnă altceva. Are înțelesul acesta de influență pozitivă a faptului că unul dintre soți este mântuit. Acel credincios aduce în familia lui sfințenia ca viață practică, ce se extinde ca practică morală asupra celui necredincios.
Un sens similar îl are și autoritatea asupra copiilor. Soțul care era tatăl copiilor avea autoritate asupra familiei. Temnicerul din Filipi își botează toată casa, ca să-și crească copiii în temerea față de Dumnezeu.
Necurat, în sensul de fără de influența Evangheliei.

B. Unii soți creștini au ca principiu să facă toate lucrurile împreună, chiar dacă au responsabilități diferite.
Pare o chestiune absurdă, dacă acesta este un principiu este un principiu absurd.
Dar împreună poate să însemne, să împărțim sarcini diferite dar în același duh.
Geneza 18:6-8, Diviziunea muncii
Educația primilor 7 ani este realizată de mamă.

C. Cum ar trebui să facem față unei bătrâneți fără copii de care să îngrijim, sau să îngrijim de părinți atunci când nu avem un serviciu de făcut?
În biserica primară, Dorca se ocupa de haine, îmbrăcăminte pentru cei săraci. Când a murit Dorca, mulți au plâns-o cu durere.

D. O întrebare cu o notă foarte particulară

E. Când va mai fi următoarea întâlnire când vor mai participa și surorile?
Măcar odată pe an, cum ar fi cea din decembrie.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu