sâmbătă, 12 decembrie 2015

12, Sâmbătă - 3

Conferință, dimineața
Predică, Geneza 2:18, Plângerile 3:26-29, mesaj transmis prin Victoraș Toculeț Descarcă MP3
...
Geneza 2:18 Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” Plâng. lui Ieremia 3:26 Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului. 3:27 Este bine pentru om să poarte un jug în tinerețea lui. 3:28 Să stea singur și să tacă, pentru că Domnul i l-a pus pe grumaz; 3:29 să-și umple gura cu țărână și să nu-și piardă nădejdea;
Ioan 12:24 Adevărat, adevărat vă spun că dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur; dar dacă moare, aduce mult rod.
De ce apare o familie mixtă? Sunt situații legale, morale. Lumina luminează în mare liniște, și este blândă.
1 Corinteni 7:12 Celorlalți le zic eu, nu Domnul: dacă un frate are o nevastă necredincioasă, și ea voiește să trăiască înainte cu el, să nu se despartă de ea. 7:13 Și dacă o femeie are un bărbat necredincios, și el voiește să trăiască înainte cu ea, să nu se despartă de bărbatul ei. 7:14 Căci bărbatul necredincios este sfințit prin nevasta credincioasă, și nevasta necredincioasă este sfințită prin fratele; altminteri, copiii voștri ar fi necurați, pe când acum sunt sfinți. 7:15 Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu sunt legați: Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace. 7:16 Căci ce știi tu, nevastă, dacă îți vei mântui bărbatul? Sau ce știi tu, bărbate, dacă îți vei mântui nevasta?
Părinții lui Timotei, bunica lui, Lois. Mama și bunica se ocupă de creșterea băiatului unui tată grec.
Nabal care se căsătorește cu o femeie model, Abigail. Abigail constată că Nabal este nebun. Bărbatul era bogat, pus pe chefuri. 1 Samuel 25.
2 Corineni 6:14 Nu vă injugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși.
Trebuie să fie sinceritate și duhul asumării, să mergem în istorie și să vedem cauzele.
Familia monoparentală, cu un singur părinte. Un motiv just, moral: moartea i-a despărțit.
Iacov minus Rahela, Iacov minus Lea, și a rămas cu 13 copii și o mulțime de nepoți. Iacov a rămas fără aceste două soții legale. Declarația vieții lui: o viață plină de necazuri.
Văduva și cu fiul ei într-o vreme de foame și apare Ilie, 1 Împărați 17.
O femeie cu fii ei, îi moare bărbatul și a rămas cu fii ei și datorie, dar apare Elisei.
Văduva din Nain, căruia îi murise băiatul, și a întâlnit-o Domnul Isus.
Ana de la Templu, era văduvă și slujea la Templu, vorbind altora că i-a decoperit Domnul venirea Domnului Isus.
Lidia din Filipi.
Dar este și motivul injust sau imoral: divorțul. Fi sincer, fi onest și ai curajul acesta să-ți asumi. Poate ai greșit atunci când ai ales.
Bătrânețea este o altă etapă a vieții.
Celibatarii.
Nu este singurătate mai cumplită ca singurătatea în doi. Este mult mai binecuvântată predarea totală în Domnul.
Iov rămâne fără copii, bolnav iar soția nu-l mai suporta. "Ați auzit de răbdarea lui Iov?".
Familia în pragul veșniciei.
1 Timotei 5:5 Cea cu adevărat văduvă, care a rămas singură, și-a pus nădejdea în Dumnezeu și stăruie, zi și noapte, în cereri și rugăciuni. 5:9 O văduvă, ca să fie înscrisă în lista văduvelor, trebuie să n-aibă mai puțin de șaizeci de ani, să nu fi avut decât un singur bărbat, 5:10 să fie cunoscută pentru faptele ei bune, să fi crescut copii, să fi fost primitoare de oaspeți, să fi spălat picioarele sfinților, să fi ajutat pe cei nenorociți, să fi dat ajutor la orice faptă bună.
Văduva să fie preocupată de alții.
Geneza 45, inima copilului
Geneza 45:9 Grăbiți-vă de vă suiți la tatăl meu și spuneți-i: „Așa a vorbit fiul tău Iosif: „Dumnezeu m-a pus domn peste tot Egiptul; coboară-te la mine și nu zăbovi! 45:10 Vei locui în ținutul Gosen și vei fi lângă mine tu, fiii tăi și fiii fiilor tăi, oile tale și boii tăi și tot ce este al tău. 45:11 Acolo te voi hrăni, căci vor mai fi încă cinci ani de foamete; și astfel nu vei pieri tu, casa ta și tot ce este al tău.
Geneza 45:28 Și Israel a zis: „Destul! Fiul meu Iosif tot mai trăiește! Vreau să mă duc să-l văd înainte de moarte.”
Singurătatea Domnului Isus de pe cruce, L-a făcut să aibe grijă de singurătatea mamei lui: "Iată fiul tău!"
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu